Bu Yaz Bodrum'da: Açık Havada Sanat
LIFESTYLE

Bu Yaz Bodrum'da: Açık Havada Sanat

’74Escape Store & Gallery, yeni seramik stüdyosu ve özel koleksiyonlarıyla yine Maçakızı Otel Bodrum’da. Değerli seramik sanatçılarını bir araya getiren stüdyoda misafir sanatçı programı ve atölyeler yakında başlıyor. Istanbul’74’ün kurucusu Demet Müftüoğ

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Haziran 2021

Demet Müftüoğlu Eşeli

'74Escape'in kuruluş hikayesinden bahseder misiniz?

'74Escape;kültür ve sanat platformu Istanbul'74 ve kreatif stüdyomuz '74Studio'nun deneyimleri ve yaklaşımlarının beraberliğini yansıtan bir oluşum.Temellerinin büyük kısmını bu yaklaşım ve deneyim oluştururken, ilham kaynağım ise yeni yerler keşfetmek, yeni kültürler tanımak ve yeni insanlarla tanışmanın ötesinde,unutulmaz hatıralar edinme tutkum. '74Escape bir seyahat günlüğü olarak doğdu ve zamanla dünyanın birçok farklı yerinden seyahat tutkunlarını birleştiren özel bir komünite oluşturdu. Bu duygularda bir mekan kurgusu geliştirmeye karar verdiğimde, bulunduğu bölgenin kültürünü ve atmosferini yansıtan, ziyaretçilerine orada geçirdikleri güzel anıları hatırlatacak tasarımlar sunan, değişken bir yer hayal ettim. Böylece '74Escape Store & Gallery ortaya çıktı. Birlikte ve birlik olma duygusu ile yetenekli seramik sanatçılarını, zanaatkarları ve tasarımcıları bir araya getiren '74Escape Store & Gallery, bu sezon büyüyen '74Escape topluluğuyla beraber hayata geçirilen tasarım işbirlikleriyle benzersiz koleksiyonlar sunmaya hazırlanıyor.

Bu yılki edisyonda bizi neler bekliyor?


'74Escape Store & Gallery, zanaat geleneğini günümüze uyarlayan eserler ve sınırlı sayıda üretilen özel tasarımları bir araya getirerek, bu yaz da yaratıcılığı kutladığımız bir yolculuğa çıkarıyor bizi Bodrum'da. En büyük sürpriz ise Maçakızı Otel ile yürüttüğümüz ilk uluslararası misafir sanatçı programı ve seramik atölyeleriyle oldukça aktif olacak yeni seramik stüdyomuz.Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan bu açıkhava seramik stüdyosu hem Bodrum'un büyülü atmosferinden ilham alarak yeni işler üretmek isteyen sanatçılara, hem de seramik sanatını deneyimlemek ve öğrenmek isteyenlere sezon boyunca ev sahipliği yapacak. Misafir sanatçı programımız kapsamında,ilk olarak doğal formlardan esinlenen ReunionAdası doğumlu Fransız sanatçı Léa Bigot ve terra sigillata eserleri ile öne çıkan sanatçı Metin Ertürk'ü ağırlayacağız.

Sanatçı seçkinizde kimler yer alıyor?

Japonya'nın seramik ve porselenleriyle dünya çapında ünlenmiş İmari şehrinde doğan,geleneksel Japon porselen ve seramik sanatı eğitiminde uzmanlaşmış sıradışı bir merkez olan Arita Seramik Yüksek Okulu'ndan mezun olan ve çalışmalarına Bodrum'da devam eden Teppei Yamashita bu yıl seçkimize katılan değerli sanatçılardan.

Bodrum'da yaşayan Japon seramik sanatçısı Teppei Yamashita

Paris Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde eğitimini tamamladıktan sonra seramik bölümünü de bitiren Dalya Anter Baruh,Türkiye'ye döndüğünden beri Harbiye'deki seramik atölyesinde üret- meye devam ediyor. Doğadan topladığı doğal topraklarla elde ettiği sigilatayla çalışan Baruh'un yeni koleksiyonu da ilk defa burada sergilenecek. Seramik pratiği üzerine sürdürdüğü önemli akademik çalışmalarıyla da bilinen, şimdilerde Marmaris'teki atölyesinde seramik malzemeyi aktif bir tavırla deneyimlemeye devam eden Pınar Baklan bu yıl tekrar seçkimizde yer alıyor. 2016'da Japonya'da ilk kişisel sergisini açan Metin Ertürk bu yıl da birlikte çalışmaktan keyif aldığımız sanatçılarımızdan.

Dalya Anter Baruh, doğadan topladığı doğal topraklarla elde ettiği sigilatayla çalışıyor.


'74Escape CeramicWorks seçkisinin bu yılki edisyonunda yer alacak diğer sanatçılar arasında Alp Ateş (Black Mamba),Ayşe Tanman, Beril Nur Denli, Defne Samman, Gülsüm Üzel, Hande Sönmez,Tülin Bozüyük, Zeynep Severge gibi isimler var. Léa Bigot'nun misafir sanatçı programımız kapsamında üreteceği özel seramik koleksiyonu da seçkimizde yerini alacak.