Tod's, Kolezyum Restorasyonunun 2. Aşamasını Tamamladı
LIFESTYLE

Tod's, Kolezyum Restorasyonunun 2. Aşamasını Tamamladı

Tod's Group, Kolezyum (Colosseum) restorasyonunun ikinci aşamasını tamamladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Haziran 2021

İtalya'nın ikonik yapısı Colosseum, Audrey Hepburn'ün Roman Holiday filminden, tüm zamanların en destansı haute couture gösterilerine mekan olarak hizmet vermeye kadar, sanat ve moda arasındaki sınırı köprüleyen güçlü bir kültürel sembol oldu. Bu nedenle, lüksün temel dayanağı olan Tod's Group'un 10 yılı aşkın bir süredir bu simgeyi restore etmeye kendini adamış olması çok mantıklı.

Roma İmparatorluğu'nun en büyük amfi tiyatrosu ve İtalya'nın en popüler turistik yeri olan Kolezyum, 2011'den beri kapsamlı bir restorasyondan geçiyor. Proje, Roma'nın Arkeolojik Mirası ile ortaklaşa 30 milyon dolar bağışta bulunan İtalyan moda evi Tod's tarafından başlatıldı.

80 arkeolog, mimar ve mühendisin iki yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışma sonucunda şimdi tarihi yapının bodrumunda 160 metrelik bir yürüyüş yoluyla ziyaretçiler, daha önce görülmemiş bir tarihe şahitlik edecek.

Kolezyum'un yapımına usta bir komutan olan Vespasianus tarafından milattan sonra 72 yılında yapımına başlandı ve 80 yılında Titus döneminde tamamlandı. Daha sonraki değişiklikler Domitian hükümdarlığı zamanında yapıldı.

İmparatorlar burada Roma halkını eğlendirmek için ve biraz da kendi eğlenceleri için gladyatör dövüşleri düzenlerdi. Bunlardan başka pek çok halk gösterileri, taklit deniz savaşları, hayvan avcılığı, infazlar, meşhur savaşların yeniden canlandırılması, klasik mitolojiye dayanan dramalar olurdu.

Asıl adı Arena iken, sonradan, girişteki heykelin adını aldı. 7 Temmuz 2007 tarihinde, 'Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri seçildi.