No Room For A Door
LIFESTYLE

No Room For A Door

1 Temmuz - 1 Ağustos 2021 tarihleri arasında Vision Art Platform ev sahipliğinde gerçekleşecek olan No Room For A Door isimli sergi Candaş Şişman, Işık Özçelik, Majid Baharan, Mert Acar, Nermin Ülker, Sevim Sancaktar, Tanzer Arığ’ı bir araya getiriyor. Ko

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Haziran 2021

Bir Fransız özdeyişi şöyle der: "Bir kapı ya açıktır ya da kapalı."

1926 yılında Marcel Duchamp Larrey sokağındaki küçük ev-atölyesine bu iddiayı boşa çıkaran bir mimari müdahalede bulunur. Birbirine bitişik banyo ve yatak odasının arasına tek bir ahşap kapı menteşeler. İşte bu kapı aynı anda hem açık hem de kapalıdır. Çünkü kapı bir odayı kapattığında diğerini açmaktadır. Daha sonra "Porte, 11, rue Larrey" adlı işe dönüşen bu fikir, insanın düşünsel sınırlarının mekanla nasıl bir araya geldiğini somut olarak gösterir; İçinde soluk alacak mekanlar yaratmak için onları açmamız, hatta her defasında yeni kapılar, pencereler, geçitler icat etmemiz gerektiğini düşündürür. İçeriye ve ya dışarıya değil, geçişlere gözünü diker. İşte Vision Art Platform tam da böyle; farklı girişler ve sınırları aşan geçişler tasarlama cesareti veren bir açıklık olmak istiyor. Disiplinler-aşırı bir kültür, sanat platformu olma idealiyle, mekan açmayı ve mekansallaşmayı pek çok boyutu ile tartışan bir sergiyle serüvenine başlıyor. Kapılarını yeni olasılıklara açan Vision Art Platform ilk sergisinde "açıklık" kavramına odaklanıyor.

Vision Art Platform'un sanat severlerle paylaştığı ilk etkinlik, Mayıs 2021'de gerçekleşen, 3D olarak deneyimlenmek üzere hazırlanan Beyond Vision adlı çevrimiçi sergi olmuştu. No Room For A Door ise Vision Art Platform'un Akaretler'deki yeni mekanında izleyicilerle buluşacağı ilk sergi olma özelliğini taşıyor. İstanbul kültür sanat alanı yeni bir kavuşma noktasına daha sahip olacak.