Cunda’nın Egeli İtalyan’ı L’Arancia
LIFESTYLE

Cunda’nın Egeli İtalyan’ı L’Arancia

Ayvalık yerel malzemeleri, İtalyan pişirme teknikleriyle masanıza gelen İtalyan ve Ege yemekleri, Ayvalık’ın ve Sicilya’nın ortak özelliklerini yansıtan dekorasyonu ile gastronomi deneyimi sunan L’Arancia bu yaz, yeni mutfak ekibi ve yeni menüsü ile misaf

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Ağustos 2021

Cunda denince Rum mirası sokaklar, tarihi taş yapılar, Kaz Dağları'nın eteklerinde mis gibi bir havayla yeşil ile mavinin karıştığı sofralar aklımızda beliriyor. Deniz, güneş ve tarihi dokudan keyif almayı bilenlerin tercih ettiği Cunda'da lezzetleri ile akla kazınan L'Arancia, bu yaz misafirlerine dinamik, taze ve şaşırtıcı bir menü sunuyor.

Yeni Mutfak Ekibi
L'Arancia, dünyanın birçok yerini gezen, Cunda'ya tutkun ve İtalya ve İtalyan mutfağına hayran olan Merve & Özden Avcı çiftinin hayallerini 2019 Mayıs ayında hayata geçirmesi ile kapılarını açtı. Bu yaz 3. yılında hizmet veren L'Arancia'nın mutfağında eğitimleri ve deneyimleri ile öne çıkan genç ve yaratıcı şefler Gökhan Çatmaz ve Onur Kızıltan var. Gökhan şef ve Onur şef, L'Arancia mutfağını Türkiye'nin dört bir yanından gelen gastronomiye ve yerel ürünlere gönül veren genç ve dinamik bir ekip ile birlikte yönetiyor.

2021 Yaz Menüsü
L'Arancia yediğiniz yemeğin arkasındaki hikayenin samimiyetini hissedebileceğiniz bir deneyimi size sunuyor. Mutfak felsefesi, bölge üreticilerinden temin etiği taze yerel ürünlerle, katkısız ve malzemenin en doğal hali ile pişirmeyi temel alıyor. L'Arancia, güler yüzlü, genç, heyecanlı ve yaratıcı restoran ekibi ile misafirlerinin yemek deneyiminde ilk andan son ana kadar keyifli zaman geçirmelerini hedefliyor. Tüm malzeme tedariğini yerel üreticilerden sağlıyor. Karides, ahtapot, papalina gibi deniz ürünleri, kabak çiçeği, peynirler, zeytin, zeytinyağı, otlar ve etlerini Cunda, Edremit ve Burhaniye'den temin ediyor. Kabak çiçeklerini her sabah 05.00'dan önce toplayan Ahmet Amca'dan alan L'Arancia, papalinasını balıkçı Baykuş Reis'ten alıyor.

Cunda'da gastronomi deneyimi yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistin vazgeçilmezi olan L'Arancia, bu yaz deneyim vaad eden menüsü ile bölgedeki restoran deneyimlerinden farklılaşıyor. Yanık soğan kreması ile sunulan yaz domatesleri salatası ile yazın geldiğini hissedeceksiniz. Poşe enginar kalbi Ege esintisini damağınıza taşıyacak. Cunda'ya özgü bir balık olan papalinanın kızartılarak yorumlanması, bu balık ile ilk kez tanışanlar için ilk tadımda aşka dönüşecek. L'Arancia'nın açılışından bugüne vazgeçilmezi düzensiz makarnanın ağır ateşte pişmiş dana kaburga ile sunumu, Ayvalık bebek kalamar ile denizin tazeliğini taşıyan risotto, portakallı ve zencefilli Panna Cotta ve L'Arancia yorumu ile Tiramisu L'Arancia'nın 2021 yaz menüsünün en sevilenleri arasına gireceği şimdiden aşikar.

L'Arancia Dükkan
Yeni mutfak ekibi ve yeni menüsü ile 2021 yazına imza atacak L'Arancia, bu yaz itibari ile yeni markası L'Arancia Dükkan'ı da L'Arancia severler ile buluşturuyor. L'Arancia'da damak hafızanıza kazınan lezzetlerin yerel malzemelerini artık L'Arancia Dükkan'dan satın alabileceksiniz. L'Arancia'nın çok sevdiğiniz limonlu zeytinyağı, yeşil zeytinleri, düzensiz makarnası www.laranciadukkan.com web sitesinde bir sipariş uzağınızda olacak. Portakal kabuğu reçeli, incir chutney, ada otlu pesto, incir reçeli, 5 baharatlı fıstık ezmesi, karadut özütü, portakallı lor kurabiyesi, mantar sosu, tapenade gibi birçok ürün L'Arancia Dükkan aracılığı ile Cunda'yı evinize taşıyacak. L'Arancia Dükkan'ın açılışı için L'Arancia instagram hesabını takip edebilirsiniz.

L'Arancia 2021 Hizmet Saatleri
L'Arancia, hafta içleri saat 13:00'ten itibaren hizmet verirken, hafta sonu ve tatil günlerinde ise 10:00 – 13:00 arasında L'Arancia dükkan ürünleri ile hazırlanan kahvaltısı ile güne başlayıp hizmetine devam ediyor. Yaz döneminde ana binada bahçe ve teras katında ve tarihi eser olan avlu binasında hizmet veren L'Arancia'dan haberdar olmak için Instagram sayfası @larancia_cunda 'yı takip edebilirsiniz.