The Little Mermaid 2023'te Vizyona Girecek
LIFESTYLE

The Little Mermaid 2023'te Vizyona Girecek

Denizin altına geri dönmeye hazırız.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Eylül 2021

Disney klasiği The Little Mermaid (Küçük Deniz Kızı) 2023'te sinemaseverler ile buluşacak. 80'lerin sonunda ortaya The Little Mermaid isimli çizgi filmde Ariel'in karaya yolculuğu ve bir insan prense aşık olma hikayesi anlatılıyor. Live-action yeniden çevrimi üzerinde birkaç yıldır çalışılıyordu ancak Temmuz 2019'da Disney'in Halle Bailey'nin Ariel rolünü üstleneceğini duyurmasıyla birlikte sıcak bir konu haline geldi.

Küçük Deniz Kızı, 26 Mayıs 2023'te sinemalarda gösterime girecek.

Filmin yönetmeni Rob Marshall, 3 Temmuz 2019'da yaptığı açıklamada, "Kapsamlı bir araştırmadan sonra, Halle'nin ruh, kalp, gençlik, masumiyet ve özden oluşan bu nadir kombinasyona ve ayrıca muhteşem bir şarkıya sahip olduğu çok açıktı. ses — bu ikonik rolü oynamak için gerekli tüm içsel nitelikler." dedi.

2009'da Anika Noni Rose'un Tiana'yı seslendirmesinden bu yana bir Afrikalı-Amerikalı Disney prensesi olmadı. Bu temsil düzeyi, dünyadaki birçok Siyah kız için aynı derecede bir rüyanın gerçekleşmesidir.

Jonah Hauer-King, Prens Eric'i oynayacak. Deadline'a göre, Harry Styles'ın rolü geri çevirdiği bildirildikten sonra Disney, Jonah Hauer-King'i The Little Mermaid 's Prince Eric olarak seçti . Haber ayrıca Hauer-King'in Eylül 2019'da aktör Cameron Cuffe ile birlikte rol için seçmelere katıldığını bildirdi.

Oyuncu kadrosunda ayrıca Javier Bardem, Melissa McCarthy ve Hamilton'dan Daveed Diggs yer alıyor.

Disney tüm oyuncu kadrosunu onayladı: Oscar ödüllü Javier Bardem Ariel'in babası King Triton'u oynayacak; Melissa McCarthy deniz cadısı Ursula'yı oynayacak; Awkwafina Ariel'in martı arkadaşı Scuttle'ı oynayacak; Jacob Tremblay deniz kızının kanatlı en yakın arkadaşı Flounder'ı oynayacak; ve Daveed Diggs ünlü müzikal yengeç Sebastian'ı oynayacak.