"Britney vs Spears" Belgeselinin Fragmanı Yayınlandı
LIFESTYLE

"Britney vs Spears" Belgeselinin Fragmanı Yayınlandı

Britney Spears'ın vasilik dava sürecini anlatan "Britney vs Spears" adlı belgesel 28 Eylül'de yayınlanacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Eylül 2021

Başka bir Britney Spears belgeseli yolda ve yapımcılar bu kez pop yıldızının ekibi ve yakın çevresinde bulunanlara daha yakından bakıyorlar.

Netflix ve Story Syndicate Production ortaklığında hazırlanan "Britney vs Spears" belgeselin tanıtımı yayınlandı. 28 Eylül'de Netflix'te gösterime girecek olan "Britney vs Spears", pop yıldızının son yıllardaki vasilik sürecine daha derin bir bakış sunuyor. Yasal düzenlemenin nasul gerçekltiğine ailesinin katılımı yanı sıra babası Jamie Spears ve annesi Lynne Spears öne çıkıyor.

Erin Lee Carr'ın yönettiği film, aynı zamanda Britney ile yıllar boyunca devam eden konservatuarlık döneminde tanışan ve değerlendiren kişilerle ortaya çıkarılan mahkeme belgelerini ve röportajları ifşa ediyor.

Bir buçuk dakikalık tanıtımda, Britney'nin bu yaz telefonla bağlandığı ve 13 yıllık yasal düzenlemenin neden olduğu duygusal kargaşa hakkında konuştuğu mahkemedeki duygusal ifadesine yer veriliyor.

Bu mahkeme konuşmasında Britney Spears, babasını, daha çok çocuk sahibi olmasını engellemekle ve istemediği halde onu psikiyatrik bir ilaç olan lityum almaya zorlamakla ve vasiliğini kötüye kullanmakla suçladı. Mahkemedeki 20 dakikalık duygusal ifadesinde "Bu vasiliği durumuma bakılmaksızın sonlandırmak istiyorum. Hayatımı yaşamaya hakkım var. Bütün hayatımca çalıştım. İki üç yıl ara vermeyi hak ediyorum. Bu vasilik düzenlemesinin bana faydadan çok zararı var. Mutlu değilim. Uyuyamıyorum. Çok öfkeliyim ve her gün ağlıyorum" diye konuştu.

Netflix'in Britney'in vasilik savaşını üstlenmesi, Hulu ve The New York Times'ın bu yılın başında yayınladığı Framing Britney Spears'ın ardından sonra geliyor. Belgeselin yayınlanmasından bu yana, pop yıldızının konservatörlüğünü çevreleyen kamuoyunun ilgisi (ve öfkesi) arttı ve uzun süredir devam eden #FreeBritney hareketine küresel dikkat çekti.