Alaia, Paris'te Cafe da Rosa'yı Açtı
LIFESTYLE

Alaia, Paris'te Cafe da Rosa'yı Açtı

Moda evi Alaïa'nın kafesi kurucusunun yemek yapma sevincini yakalamayı amaçlıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Eylül 2021

Azzedine Alaïa eğlendirmeyi severdi ve yaratıcı set için birçok akşam yemeği partisine ev sahipliği yaptı. Şimdi, Maison Alaia bu eşsiz mutfak atmosferini evin dört katlı butiğine getiriyor. KAfei Paris Moda Haftası için kapılarını tam zamanında açıyor.

Alaïa'nın evi, Rue de Marignan'daki Paris amiral gemisini yenilerken, dört katlı şehir evi, yeni Cafe da Rosa'yı ve Martine de Richeville'den kişiselleştirilmiş kabul alanını katlı odalarına ekleyecek.

Yeni özellikler, sanat enstalasyonları ve koleksiyon tasarımları da dahil olmak üzere evin ünlü kurucusunun yaşama sevincini yansıtmayı amaçlıyor.

2017 yılında vefat eden Azzedine Alaïa, Paris'in Marais semtindeki Rue de Moussy evinin yemek salonunda, eklektik bir misafir karışımını efsanevi akşam yemeği partileri için bir araya getirerek, yemek pişirmeye ve ağırlamaya olan aşkıyla tanındı.

Yeni Cafe de Rosa, Akdeniz mutfağı ve Portekiz, İspanya ve İtalya'dan öne çıkan yemeklerin sunulduğu yemyeşil bir dikey bahçeyle dolu bir iç avluya yerleştirilmiş bu karşılama ruhunu yansıtacak.

Belçikalı tasarımcı Pieter Mulier, şubat ayında evin tasarım yönetimini devraldı ve ilk koleksiyonunu temmuz ayında haute couture haftasında sergiledi.