Angelina Jolie Yeni Kitabının "Hakları İçin Savaşan Gençler" İçin Olduğunu Söylüyor
LIFESTYLE

Angelina Jolie Yeni Kitabının "Hakları İçin Savaşan Gençler" İçin Olduğunu Söylüyor

Oyuncu, Los Angeles'ta yaptığı imza gününden birkaç fotoğraf paylaştı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ekim 2021

Angelina Jolie yeni kitabının çıkışını kutluyor. İkonik aktör, Los Angeles'taki Skylight Books'taki imza gününde, Know Your Rights and Claim Them: A Guide for Youth adlı kitabının çıkışını kutladı. Dün Instagram'da etkinlikten birkaç fotoğraf paylaştı, kitabın mesajını açıklayan ve genç aktivistleri öven yürekten bir başlıkla da sesini duyurdu:

"Dünyanın dört bir yanından insan hakları mücadelesinin ön saflarında yer alan gençlerden çok ilham alıyorum. Çevreyi korumaktan eşitsizlik ve ayrımcılıkla mücadeleye kadar, yetişkinlerin yapması gereken işi yapmak için adım atıyorlar. Ve küresel olarak mülteci kamplarında ve çatışma bölgelerinde, çocuklar bu kötü kararların sonuçlarının yükünü taşıyor" diye yazdı.

Uzun zamandır insan hakları savunucusu, Uluslararası Af Örgütü ve insan hakları avukatı Geraldine Van Bueren ile ortaklaşa yazılan kitap hakkında birkaç gençlik hakları aktivistinin danıştığını da söyledi.

"Çocuklar ve gençler, sesini yükseltecek güce, bilgiye ve güce sahip olduklarında, hem gençlerin hem de yetişkinlerin hayatlarını değiştirebilirler ve daha eşit haklara sahip bir topluma ulaşmaya yardımcı olabilirler. Yeni kitabımızın mesajı budur. Dünyanın dört bir yanındaki genç aktivistlere danışılarak yazılan sayfalar, küresel olarak hakları için savaşan birçok genç insan içindir."

"Her gencin görüşlerini ifade etme ve barışçıl protestolara katılma hakkı vardır. Ancak bu bir insan hakkı olmasına rağmen, küresel çapta protesto yürüyüşleri genellikle devletin kısıtlayıcı veya şiddetli tepkilerine neden olur. Kitap, kendinizi güvende tutmak için atmanız gereken bazı temel adımlar da dahil olmak üzere ifade özgürlüğü hakkınızı nasıl talep edeceğinizi anlatıyor, " diye yazdı.