Sara Gay Forden: House of Gucci Cinayetiyle İlgili Trajik Gerçekler
LIFESTYLE

Sara Gay Forden: House of Gucci Cinayetiyle İlgili Trajik Gerçekler

House of Gucci filminin uyarlandığı kitabın yazarı gerçekte ne olduğunu açıklıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Kasım 2021

House of Gucci bu ay vizyona girdiğinde, gerçek bir Hollywood gişe rekortmeni olması bekleniyor.

Açgözlülük, aile, tutku ve cinayet hakkında bir hikaye olan Ridley Scott'ın filmi, Adam Driver tarafından canlandırılan Gucci varisi Maurizio Gucci ile evlenen Lady Gaga'nın oynadığı İtalyan sosyetik Patrizia Reggiani'nin gerçek hayat hikayesine odaklanıyor.

Başlangıçta birlikte mutluydular, artan servetlerini dünyanın dört bir yanında evler, bir süper yat ve hatta kişiselleştirilmiş "Maurizia" plakalı şoförlü bir araba satın almak için kullanıyorlardı. Patrizia, baştan aşağı Chanel ve Gucci arasında gidip gelerek lüks moda için bir zevk geliştirdi. "Bisiklet üzerinde mutlu olmaktansa Rolls-Royce'ta ağlamayı tercih ederim" sözleriyle ünlendi.

Ne yazık ki, ilişkileri kötüye gitti ve çift ayrıldı. 1991 yılında Maurizio Gucci boşanma davası açtı ve başka bir kadınla çıkmaya başladı. Ayrıca Gucci markasında kalan hissesini de sattı. Patrizia öfkeye kapıldı, eski eşinin yeni ilişkisinin ve çılgın harcamalarının nafaka için ne anlama geleceği konusunda endişelendi.


Adam Driver, Jared Leto ve Lady Gaga, House of Gucci'de

Bu yüzden bir kiralık katil tuttu ve Maurizio'yu öldürttü. Suçu cezasız kalmadı 29 yıl hapis cezasına çarptırıldı (iyi halden 18 yıl yattı). Hâlâ masum olduğunu ve falcısının Maurizio'nun cinayetini onun için bir hediye olarak ayarladığını iddia ediyor, ancak bu olanlar için çok pişmanlık gösterdiği anlamına gelmiyor. Hapisten çıktıktan kısa bir süre sonra, bir muhabir ona eski kocasını neden öldürmediğini sordu. "Görüşüm pek iyi değil," diye yanıtladı. "Kaçırmak istemedim."

Lady Gaga'nın Patrizia'nın İtalyan aksanını ve tavırlarını mükemmelleştirmeyi öğretmen için 18 ay boyunca karakterde kaldığı bildirildi.

Yönetmen Ridley Scott, Sara Gay Forden'ın sadece Maurizio'nun öldürülmesini değil, aynı zamanda Gucci ailesinin Veraset tarzı kan davasını da belgeleyen titizlikle araştırılmış kitabı House of Gucci'den ilham aldı. Bir yönetim kurulu toplantısı, bir tartışmanın şiddete dönüşmesinin ardından kan dökülmesiyle meşhur olurken, bir başka sert kavga, kuzenlerden birinin kendi babasına IRS'ye ihanet etmesi ve sonunda hapse girmesine neden olmasıyla sonuçlandı.

Maurizio 27 Mart 1985'te öldürüldüğünde, Milano'da moda sektörü muhabiri olarak çalışan Forden'dan daha iyi kimse bu hikayeyi bilemez. Gucci işadamı ve Patrizia ile daha önce tanışmış ve röportaj yapmış olmasının yanı sıra, gerçekte ne olduğuna dair doğru ve ayrıntılı bir açıklama oluşturmak için 18 ay boyunca aileye yakın 100'den fazla kişiyle konuştu.

"Bir hayalin gerçekleşmesi" olarak tanımladığı senaryo üzerinde işbirliği yapmak üzere getirildi ve yakında orijinal cildinin film bağlantılı bir versiyonunu yayınlayacak. Gişe rekorları kırmak üzere olan bir filme ilham veren kitabı nasıl yazdığını, Patrizia'nın neden cinayete yönlendirildiğini düşündüğünü ve Gucci'leri acımasızca birbirlerine ihanet etmeye iten şeyin ne olduğunu öğrenmek için İngiliz Bazaar, Sara Gay Forden ile konuştu.


80'lerde Patrizia Reggiani

HİKAYEYİ ANLAMADA EN ÇOK KİM YARDIMCI OLDU?
"En yardımcı olanlardan biri, anlatı konusunda en uzun deneyime sahip olan Domenico de Sole'ydi. Aile savaşları başladığında Rodolfo Gucci'nin avukatı olarak başladı. Tüm aile yönetim kurulu toplantılarındaydı, hatta daha ünlülerinde, Gucci kurucusunun torunu Paolo Gucci'nin teyp ile vurulduktan sonra başka bir aile üyesi tarafından yaralandığı zaman dahil Domenico, Gucci'yi çok markalı bir grup olarak geleceğe taşıyan lüks CEO oldu. Dawn Mello ve Tom Ford ile de çok konuştum.

Baş kahramanların çoğu ölmüş olsa da - ya da Patrizia'nın durumunda, hapiste ve benimle konuşmasına izin verilmemiş olsa da - diğer insanlar aracılığıyla onlara çok yakın olabildim. Maurizio'nun sekreterine çok yakın oldum, o da gitti Patrizia ve kızlar için çalışmaya başladı. Şoförü Luigi çok yardımcı oldu ve her zaman yanında olan biriydi. İyi bir gazeteci olarak, aslında küçük insanların en önemli kaynaklar – gizli ya da daha sessiz insanlar – olduğunu öğrenirsiniz."

BİRÇOK KİŞİYE MAURİZİO'NUN ÖLMESİNİ İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİĞİ HALDE PATRİZİA'YI TUTUKLAMAK NEDEN İKİ YIL SÜRDÜ?
"Soruşturma hakimi kendisini ekonomik ve mali suçların müfettişi olarak görüyordu, bu yüzden aklı oradaydı. Patrizia'nın telefonunu dinliyorlardı, ama o ve Pina [onun cinayetini düzenlemekle suçlanan kâhin] şifreli bir şekilde para hakkında konuşuyorlardı. Katillere hala borçlu olduğunu. Borçlu lira için bir metafor olarak daireyi ve metrelerce kumaşı yenilemekten söz ediliyordu, bu yüzden müfettişler onu almadı."


Maurizio Gucci, 1981 yılında

PATRİZİA İLE TANIŞTIKTAN SONRA ONU BİR İNSAN OLARAK NASIL TANIMLARSINIZ?
"İkisinden en karmaşık olanı oydu. Maurizio, ailedeki rolü nedeniyle bana çekici geldi, ama Patrizia çok farklı şeylerin birleşimiydi. İlk yıllarda onu sevdiğine ve ikisinin de birlikte olduğuna inanıyorum. Birlikte mutluydular ama ilişkilerinin çözülmesi ve ona karşı artan takıntılı nefreti onu böyle son bir şey yapmaya itebilirdi, merak uyandırıcı demek istemiyorum ama anlaması zor. Onu kitapta tasvir etme şeklim, çünkü ona basında Kara Dul demelerine rağmen, o -İtalyanların dediği gibi- 'chiara e scuro'ydu - aydınlık ve karanlıktı.

SİZCE NEDEN YAPTI?
"Sanırım bunu kısmen kızlarını korumak için yaptı. Maurizio'nun kontrolden çıkan bir şekilde para harcadığını görebiliyordu ve hissesini sattıktan sonra bu paranın biteceğinden ve kuruyacağından korkuyordu. Yargıç, cezasını verdiğinde durumu çok iyi özetledi. Patrizia'nın adına ve Gucci imparatorluğunun bir parçası olmasına ne kadar yatırım yaptığını anlattı; Maurizio'nun kim olduğu için değil, sahip olduğu şey için öldüğünü söyledi."

ONU KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE ARAŞTIRDIKTAN SONRA, PATRİZİA HAKKINDA SİZİ EN ÇOK NE ŞAŞIRTTI?
"Hapishaneden sonraki röportajlarında, hapishanede geçirdiği zaman için belirli bir nostaljiden bahsetti. Bunun ilginç olduğunu düşündüm; burada lüksün doruklarında yaşayan bir kadın vardı, ama çok yalnızdı - bu konuda bir yabancıydı. Milan'ın seçkin toplumu. Onu her zaman eleştiren annesi vardı. Hapishanede belki önceki hayatında sahip olmadığı bir insanlık hissetti."

PATRİZİA'NIN DURUMU HAKKINDA ŞU AN ÇOK ŞEY BİLİYOR MUSUN?
"Milano'da, merhum annesinin evinde mahkûm edildiği adliye binasının arkasında yaşıyor. Sık sık Milano'da görülüyor ve şoförü tarafından taşınıyor. Bazen paparazziler onu durdurup ona sorular soruyor."

FİLM HAKKINDA NE HİSSEDİYORSUN?
"Ridley Scott ve ekibinin bu anlatıyı ilginç bulması ve kitabımı kullanması beni çok mutlu etti. Harika bir deneyim olan ve hikayenin ruhunu yakalayan senaryoya dahil oldum. Bunu hayal etmemiştim. Oyuncu seçimi olağanüstü."