Hiç Lokanta’da Ayın Yıldız Tabağı
LIFESTYLE

Hiç Lokanta’da Ayın Yıldız Tabağı

Sonbahar yavaş yavaş yerini kışa bırakmaya hazırlanırken mevsimin en güzel rengi balkabakları menülerde yerini almaya başladı. “Ormandan Tabağa” sürdürülebilir bir ekosistem olan Hiç Lokanta, mevsimselliği ve yerelliği merkeze alarak oluşturduğu yıldız ta

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Kasım 2021

Her ay değişen yıldız tabaklarıyla mevsimi tabağınıza getiren Hiç Lokanta, bu ay menüsünde yerel Urla mutfağının en geleneksel yemeklerinden Sinkonta, nam-ı diğer 'kabak zıngata'ya yer veriyor. Eski bir Girit yemeği olan ve en yaygın tarifiyle ince ince doğranan kabakların, soğan ve kurutulmuş kırmızı acı biberlerle aynı fırında pişirilip servis edilmesiyle ortaya çıkan Sinkonta, şef Ekin Can Kün'ün lezzetli dokunuşuyla Hiç Lokanta'da masanıza geliyor. Şefin kuru dinlendirme (dry age) yöntemiyle 15 gün bekleterek hazırladığı Sinkonta, kürlenmiş kırmızı soğan ve Hiç Zeytin Ormanı'ndan toplanan yabani sakızlı tahin sosuyla ılık olarak servis ediliyor.

Hiç Lokanta'nın ayın yıldız tabağını ve özel yemeklerini merak edenler, ihamını üzerinde oturduğu zengin gastronomi mirasından alan, Yeni Urla Mutfağı'nın en önemli temsilcilerinden Hiç Lokanta'yı Urla Sanat Sokağı'ndaki tarihi binasında ziyaret edebilir. Urla'nın flora çeşitliliğinden beslenen Hiç Lokanta; süsten, yapaylıktan arınmış gerçek bir lezzet deneyimi için mutlaka deneyimlenmesi gereken yerlerden.