Andie Macdowell: Hiç Bu Kadar Güzel Hissetmemiştim
LIFESTYLE

Andie Macdowell: Hiç Bu Kadar Güzel Hissetmemiştim

63 yaşındaki oyuncu ve model Andie Macdowell "Yaşlanmak güzelliğinizi kaybetmek değildir." diyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Kasım 2021

Yaşlanma karşıtı ürünler ve saç boyalarıyla dolu bir dünyada Andie MacDowell, doğal güzelliğini benimsemeyi ve kadınlar için yaşlanmayı yeniden tanımlamayı seçiyor.

Şimdi 63 yaşında olan oyuncu, Hollywood'da bir kadın olarak 40 yaşına girmenin nasıl bir şey olduğunu tartışırken, insanlar onun yaşı nedeniyle "bir daha asla çalışmayacağını" varsaydı.

MacDowell, verdiği bir röportajda, "40 yaşıma geldiğimde bana söylenen en çılgın şeyleri duydum" dedi. Bir gazetecinin bir keresinde ona yaşlanmanın ve "güzelliğini kaybetmenin" nasıl hissettirdiğini sorduğunu hatırladı. MacDowell, "Buna inanamadım," dedi. "Ona gerçekten güzelliğimi kaybediyormuş gibi hissetmediğimi söyledim, bu sadece farklı bir güzellik."

"Evrim geçiriyoruz ve yaşlanıyoruz ve bu sürecin bir parçası" diye devam etti ve genellikle erkeklere yaşlanmayla ilgili aynı soruları sormadığımızı da sözlerine ekledi. "Yaşlanmak güzelliğinizi kaybetmek değildir."

Uzun zamandır L'Oréal elçisi olan MacDowell, yaşlı kadınların güzellik endüstrisinde temsil edilmesini sağlamaya devam etmeyi ve her on yılda kendilerini güvende hissedebileceklerini bilmelerini umduğunu söylüyor. Bunun, geçen yıl doğal beyaz saçlarının çıkmasına izin vermesinin ana nedenlerinden biri olduğunu söylüyor.


Andie Macdowell Maid dizisinde kızı Margaret Qualley ile birlikte rol aldı.

"Covid sırasında saçlarım gümüş rengine dönmeye başladı ve kızlarım yan evde kalıyorlardı... bu yüzden beni her zaman gördüler ve bana 'Korkunç görünüyorsun ve bunu saklamalısın! dediler." dedi. 63 yaşındaki oyuncu, yeni görünümüne "aşık olduğunu" söyledi ve bunu korumaya karar verdi.

"Daha önce hiç bu kadar güzel hissetmediğimi söylemeliyim. Herkesin bunu yapması gerektiğini söylemiyorum... ama bana yakışıyor" dedi. MacDowell, plastik cerrahiyi de düşündüğünü ve bir kez Botoks'u denediğini söyledi, ancak o zamandan beri yüzünde (yüz bakımının yanı sıra) kozmetik çalışmaları reddetti ve doğal güzelliğe yöneldi.

Eski Calvin Klein modeli, yaşlanmanın bir yolculuk olduğunu kabul ediyor, ancak şimdi gelen yılları kucaklıyor; "Bence yaşlanma, sevip sevmemeye karar vermeniz gereken bir şey. Bu bir seçim" dedi. "İnsanların benim yaşlanmam konusunda rahat olmalarını seviyorum. Bence bu hepimiz için önemli bir mesaj, yaşlanıyoruz ve güzeliz."