Adele'in Yeni Albümü ABD'de Yılın En Çok Satanı Oldu
LIFESTYLE

Adele'in Yeni Albümü ABD'de Yılın En Çok Satanı Oldu

Adele'in yeni albümü '30', satışa çıkarıldıktan 3 gün sonra ABD'de 2021'in en çok satan albümü oldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Kasım 2021

Albümün toplamda 575 binden fazla CD, plak ve dijital kopyası satıldı. Bu vesileyle '30', Taylor Swift'in 2020'nin Aralık ayında çıkan ve 2021'de 462 bin kopya satan 'Evermore' albümünü geçmiş oldu.

Adele'in yeni albümü, ünlü sanatçının 2019'da eşiyle boşandığı dönemdeki hislerini anlatıyor.

Adele'in albümündeki şarkılardan üçü de şu anda ABD'de tekliler listesinde 1.,2. ve 3. sırada yer alıyor.

SPOTİFY, ADELE'İN TALEBİNİ KABUL ETTİ

Ünlü şarkıcı Adele, albümleri otomatik olarak sırayla çalmanın "sürekli değişen sektörden tek isteği" olduğunu söyledi. Bunun üzerine Spotfiy, albümleri karışık modda dinleme zorunluluğunu kaldırdı.

Müzik yayın platformu, çal butonuna basar basmaz dinleyicilere mevcut albümleri karışık modda sunuyordu. Bunu açma ve kapatma seçenekleri vardı.

Spotify, Adele'in 30 adlı albümünün çıkışının ardından Spotify bu özelliği değiştirdiğini, albümlerin artık otomatik olarak şarkı listesi sırasına göre çalınacağını duyurdu. Albümü karışık sırayla dinleyebilmek için kullanıcıların karışık çalmayı açmaları gerekecek.

SPOTIFY'DAN "YETER Kİ SEN İSTE" YANITI

21 Kasım Pazar günü bu haberle ilgili tweet atan Adele şunları yazdı:

"Sürekli değişen sektörümüzden tek isteğim buydu! Albümleri yaparken şarkı sırasına çok fazla özen gösterip onun üzerine çok fazla düşünmemizin bir sebebi var. Sanatımız bir hikaye anlatıyor ve hikayelerimiz tasarladığımız gibi dinlenmeli. Dinlediğiniz için teşekkürler Spotify."

Spotify, Adele'e şöyle yanıt verdi: "Yeter ki sen iste."