Gucci Ailesi 'House of Gucci'den Memnun Değil!
LIFESTYLE

Gucci Ailesi 'House of Gucci'den Memnun Değil!

Aldo Gucci'nin mirasçıları, Ridley Scott'ın "House of Gucci" filminden rahatsız olduklarını belirtti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Aralık 2021

İtalyan moda evi Gucci'nin varisleri Ridley Scott'ın yeni filmi "House of Gucci" hakkında aile üyelerini "holigan" olarak tasvir etmekle suçlayarak yasal işlem başlatacaklarını duyurdu.

Ridley Scott'ın, İtalyan moda devi Guccio Gucci'nin torunu Maurizio Gucci cinayetini konu alan filmi House of Gucci geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Halihazırda Oscar gündeminde olan filmde Lady Gaga, 1990'larda moda varisi Maurizio Gucci'nin (Adam Driver tarafından canlandırılıyor) suikaste uğramasından hüküm giyen Patrizia Reggiani'yi canlandırıyor.

Aldo Gucci'nin mirasçıları tarafından imzalanan bir mektupta, "Gucci ailesi, isimlerini ve imajlarını ve sevdiklerinin isimlerini korumak için her türlü girişimi yapma hakkını saklı tutar" dedi.

Film, "Blade Runner", "Alien", "Gladiator" ve "Thelma and Louise" gibi son 40 yılın en ikonik filmlerinden bazılarını yaratan İngiliz yönetmen Ridley Scott tarafından yönetiliyor.

Mektupta, ailenin özellikle Maurizio Gucci'nin öldürülmesi emrini vermekten kesin olarak hüküm giymiş Reggiani'nin "sadece filmde değil, aynı zamanda oyuncu kadrosunun açıklamalarında da, erkek şovenist bir şirket kültüründe hayatta kalmaya çalışan bir kurban olarak" tasvir edilmesinden rahatsız olduğu belirtildi.

Ve Aldo Gucci ve akrabalarının "holiganlar, cahil ve çevrelerindeki dünyaya karşı duyarsız" olarak tasvir edildiğinden şikayet etti.

Gucci ailesi, 1990'lardan beri moda evi ile ilgilenmiyor. Lüks marka şu anda Fransız grubu Kering'e ait.