Victoria's Secret Kadın Kanserleri Küresel Fonu'nu Başlattı
LIFESTYLE

Victoria's Secret Kadın Kanserleri Küresel Fonu'nu Başlattı

Victoria’s Secret, tüm kadınlar için öncü olma misyonunu bir adım öteye taşıyarak, uzun süredir iş birliği yaptığı Pelotonia ve Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği (AACR) ile  “Victoria’s Secret Kadın Kanserleri Küresel Fonu”nu hayata geçirdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Aralık 2021

Victoria's Secret ve partneri Pelotonia, kadın bilim insanları tarafından yapılan kadın kanserleri araştırmalarında inovasyonu hızlandırmak için kurduğu Victoria's Secret Kadın Kanserleri Küresel Fonu'nun lansmanını duyurdu. Bu girişim, geleceğin kadın bilim insanlarına ve kadın kanserlerine yönelik yapılan yenilikçi tedaviler ve araştırma projelerine finansman desteği sağlamanın yanı sıra bilimsel başarı ödülleri, kadın bilim insanlarına yönelik hibe finansmanı ve araştırma eşitsizliklerini de ele alacak. Victoria's Secret bu girişimi başlatmak için beş kadın kanser araştırmacısına, kadın kanserleri alanına olağanüstü katkılarını takdir etmek ve daha da ileriye taşımaları için her biri 100.000 ABD Doları tutarında bilimsel başarı ödülü verecek.

Victoria's Secret, tarihsel olarak yetersiz finanse edilen ve üzerinde yeterince çalışılmamış olan kadın kanserlerine yönelik sonuçları iyileştirmek için tasarlanmış çığır açan bir yatırım yapmak üzere The Fund'ı kurdu. Bu beş değerli ödül için adaylıklar, fonun bilimsel ortağı Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği (AACR) tarafından denetlenen küresel kanser araştırma uzmanlarından oluşan bir komite tarafından kabul edilecek ve gözden geçirilecek.

Victoria's Secret Kadın Kanserleri Küresel Fonu Bilimsel Danışma Komitesi eş başkanı ve Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği CEO'su Margaret Foti, "Victoria's Secret Kadın Kanserleri Küresel Fonu" ve bu yeni girişim, yalnızca kanser araştırmalarının geleceğine önemli bir yatırım değil, aynı zamanda kanser araştırması, tedavisi ve önlenmesinin tüm alanlarında önemli ilerlemelere öncülük eden mükemmel kadın kanser araştırmacılarının tanınmasını temsil ediyor." dedi.

New Orleans'taki 2022 AACR Yıllık Toplantısı sırasında açıklanacak beş bilimsel başarı ödülüne ek olarak, Victoria's Secret, Pelotonia ve AACR, 2022 ve 2023'te kanser araştırma hibe programları oluşturmak için iş birliği yapmaya devam edecek. Hibeler, dünya çapında kadın kanserleri alanında yenilikçi kanser araştırmaları yürütmek için çalışan orta ve erken aşama kadın araştırmacılara finansman sağlamayı hedefliyor. Bu fon, toplamda en az 20 kadın kanser araştırmacısına finansman desteği sağlamayı hedefliyor. Hibe desteği alan araştırmacılar, AACR liderliğindeki Bilimsel Danışma Komitesi ile birlikte benzersiz bir ağa katılmaya ve iletişim ve iş birliğini teşvik etmek için düzenlenecek sanal ve yüz yüze katılım faaliyetlerine davet edilecek.

Victoria's Secret Kadın Kanserleri Küresel Fonu Bilimsel Danışma Komitesi Eş Başkanı, Ohio Eyalet Üniversitesi Kapsamlı Kanser Merkezi'nin direktörü ve doktora unvanına sahip kanseri atlatan, Electra Paskett "Fon, kanser araştırmaları alanında yeterince temsil edilmeyen kadın araştırmacılara fon sağlayarak, kadın kanser araştırmacılarının geliştirilmesi ve elde tutulmasında dönüşüm yaratacak" dedi.

Bu girişim, kanser sağlık eşitsizliklerini ortadan kaldırmak ve hasta sonuçlarını iyileştirmek amacıyla kadın kanserlerinin anlaşılması, önlenmesi, tespiti, teşhisi ve tedavisine odaklanacaktır. Yalnızca 2020'de dünya çapında 9,23 milyondan fazla kadına kanser teşhisi kondu ve bu sayının 2025'te 10,3 milyon kadına yükselmesi bekleniyor.

Victoria's Secret'ın iletişim ve toplumla ilişkilerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Christy Tostevin "Kadın kanserleri dünya çapında milyonlarca kadını etkiliyor, ancak bu alanda tarihsel olarak yetersiz kaynak var ve bu kritik öneme sahip işi yapan kadın bilim insanlarını desteklemek için Victoria's Secret Kadın Kanserleri Küresel Fonu'nu başlatmaktan gurur duyuyoruz. Kanser araştırmalarını uzun süredir destekliyoruz, ancak kadınlar için kanser araştırmalarında kadınlar tarafından inovasyonu hızlandıran bu özel program, markamızın kadınlar için olumlu değişim yaratma misyonunu desteklememizin somut bir yoludur."dedi.