Altın Küre’nin O Eski Halinden Eser Yok Şimdi!
LIFESTYLE

Altın Küre’nin O Eski Halinden Eser Yok Şimdi!

Kırmızı halı yok. Ünlü ev sahibi yok. Ünlü sunucu yok.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Ocak 2022

2022 Altın Küre, hepimizin beklediği ödül sezonunun başlangıcı olacak şekilde şekillenmiyor.

Evet, 79. Altın Küre Ödülleri, geçen yılın film ve televizyon dünyasının en iyilerini onurlandırmak için 9 Ocak Pazar günü sahiplerini bulacak. Ancak etkinlik TV'de canlı yayınlanmak yerine başka bir yerde gösterilecek. Page Six ve Variety'e göre gösteri genellikle olduğu gibi yıldızlarla dolup taşmayacak, ünlü sunular ile kırmızı halı gerçekleşmeyecek.

Bu kısmen, Covid-19'un oldukça bulaşıcı Omicron varyantından kaynaklanıyor, ancak Altın Küre'nin son yıllarda tartışmalı hale gelmesi de buna yardımcı olmuyor.

ALTIN KÜRE'Yİ TARTIŞMALI HALE GETİREN NEYDİ?

Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) tarafından verilen ödüller çerçevesinde 2021'de yayınlanan bir rapor derneğin kararları tartışmaya açıldı. Ödülleri dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA), üyeleri arasında siyahların bulunmaması sebebiyle eleştirilirken, törenin yayıncısı Amerikan NBC kanalı, bu sebeple Altın Küre'yi yayımlamayacağını duyurdu.

Tom Cruise üç Altın Küre ödülünü geri verirken, Scarlett Johansson ve Mark Ruffalo gibi meslektaşları Hollywood aktörlerini HFPA'dan "geri adım atmaya" çağırdı. Netflix, Amazon ve WarnerMedia da ödül törenini boykot etti.

Buna karşılık, HFPA tüzüğünü güncelledi. Organizasyon ayrıca "bugüne kadarki en çeşitli sınıfı" olarak tanımladığı listeye 21 yeni üye ekledi.

TÖREN TELEVİZYONDA YAYINLANMAYACAK

Tartışma nedeniyle, NBC 2022 törenini televizyonda yayınlamamayı seçti. Şirket o tarihte yaptığı açıklamada, "HFPA'nın anlamlı bir reform taahhüt ettiğine inanmaya devam ediyoruz. Ancak, bu büyüklükteki değişim zaman ve çalışma gerektiriyor ve HFPA'nın bunu doğru yapmak için zamana ihtiyacı olduğunu güçlü bir şekilde hissediyoruz. Bu nedenle NBC, 2022 Altın Küre'yi yayınlamayacaktır. Organizasyonun planını uyguladığını varsayarsak, gösteriyi Ocak 2023'te yayınlayacak bir konumda olacağımızı umuyoruz." dedi.

KIRMIZI HALI OLMAYACAK

Page Six'e göre devam eden pandemi nedeniyle, yayınlanan tören öncesinde adım adım kırmızı halı olmayacak. Yıllar boyunca, Altın Küre ödül sezonu modasının en önemli noktalarından biri olmaya devam etti. Normal şartlar altında Hollywood yıldızlarını en iyi kıyafetleriyle görmek için büyük bir fırsata hizmet edecekti.

HFPA başkanı Helen Hoehne daha önce Hollywood Reporter'a verdiği demeçte , "Bence hepimiz geçmişte olduğu gibi ünlülerin yönlendirdiği bir olay olmayacağını biliyoruz - kırmızı halı yok ve gösterişli hiçbir şey yok" dedi.

ÜNLÜ SUNUCULAR OLMAYACAK

Variety'ye göre, Altın Küre'nin orijinal planı, 2021'in küçültülmüş törenine benzer şekilde, ünlü sunucuların katılımıydı. Ancak ırksal demografi hala tartışılırken, gösteri herhangi bir ünlü katılımcıyı doğrulayamadı. Kaynaklar, hiçbir ünlünün törene katılmayı kabul etmediğini söylüyor. HFPA üyelerinin katılımı bekleniyor.

Altın Küre'de "sınırlı sayıda konuk" olacağı ve bir destekleyici aşının yanı sıra negatif bir PCR testi de dahil olmak üzere tam aşılamanın kanıtını içeren "katı COVID protokollerini" uygulayacağı ortaya çıktı.

PEKİ, NE OLACAK?
Variety tarafından elde edilen Altın Küre planlama komitesinden yapılan açıklamaya göre, 2022 Altın Küre, "kapsayıcı film yapımcılarını ve gazetecileri hikaye anlatma tutkularını sürdürmeleri için güçlendiren çeşitli, topluluk temelli programları" vurgulamaya odaklanacak.

Açıklamada, "Altın Küre, 9 Ocak'ta yalnızca 2021 için televizyon ve filmdeki en iyi performansları ödüllendirmekle kalmayacak, aynı zamanda sektördeki çeşitli yaratıcıları desteklemenin önemini kabul edecek küçük bir etkinlikle ilerleyecek."