2022 Ödül Sezonu Hakkında Bildiğimiz Her Şey
LIFESTYLE

2022 Ödül Sezonu Hakkında Bildiğimiz Her Şey

2022 ödül sezonu yine Covid-19 salgınından etkileniyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ocak 2022

Zeynep Gürer

Omicron varyantı nedeniyle bu sezon tüm ödül törenlerinde genel bir belirsizlik var; Nicolas Ghesquière'nin bu akşam ev sahipliği yapacağı "En İyi Performans Partisi"nden, başlangıçta Cumartesi günü Beverly Hills'deki Four Seasons'ta düzenlenecek yıllık BAFTA Çay Partisine kadar tüm Ocak ayı etkinlikleri ya ertelendi ya da iptal edildi.

ELEŞTİRMENLERİN SEÇİMİ ÖDÜLLERİ BELİRSİZ BİR TARİHE ERTELENDİ

Başlangıçta 9 Ocak Pazar günü yapılması planlanan Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri (The Critics Choice Awards), Omicron varyantının dünyadaki koronavirüs vakalarını hızla artırması ve dalgalanmaları nedeniyle ertelendi. Henüz yeni bir tarih belirlenmemiş olsa da törenin bu yıl yapılması planlanıyor. Eleştirmenlerin Seçimi Derneği, güvenlik ve sağlığı birinci öncelik olarak alarak, şahsen prodüksiyona ev sahipliği yapmak için "özenle çalışıyor".

Gösterinin, tarihsel olarak Oscar öncüllerinin en tanınmışı olmasına rağmen, skandallarla dolu bir yılın ardından NBC tarafından yayınlanması iptal edildikten sonra bu yıl televizyonda gösterilmeyen Altın Küre Ödülleri'nin yerini alarak 2022 ödül törenlerini başlatması bekleniyordu. Altın Küre'nin organizatörleri olan Hollywood Yabancı Basın Birliği, 9 Ocak Pazar günü etkinliğin bir kısmını düzenleyecek (evet, iki gösteri aslında aynı gün için planlanmıştı). Yıldızsız, kırmızı halısız, seyircisiz ve basınsız 79. Altın Küre Ödül Töreni, Beverly Hilton'da açıklanacak.

GRAMMY ÖDÜL TÖRENİ SÜRESİZ ERTELENDİ

Başlangıçta 31 Ocak'ta gerçekleşmesi planlanan Grammy'ler (CBS'de ve ev sahibi Trevor Noah ile Paramount+'da yayınlanacaktı) süresiz ertelendi ve yakında yeni bir tarih bekleniyor.

Sundance Film Festivali ise 20 Ocak'ta başlayacak. Organizatörlerin yaptığı açıklamaya göre, bu yıl sanal bir prodüksiyon haline geldi.

Televizyonda ve filmde eleştirmenlerin gözleri, SAG-AFTRA'nın 27 Şubat'ta (TNT ve TBS'de eşzamanlı yayınla) belirlenen Ekran Oyuncuları Birliği Ödülleri'nde (Screen Actors Guild Awards) ve ayrıca bağımsız endüstrinin 6 Mart'ta (yayınlanacak) Bağımsız Ruh Ödülleri'nde (Independent Spirit Award).

OSCAR ÖDÜL TÖRENİNİN 27 MART'TA YAPILMASI PLANLANIYOR

Her şey yolunda giderse, sektörün en çok beklenen gecesi olan Akademi Ödülleri 27 Şubat'tan 27 Mart'a ertelendi (ABC'de yayınlanacak). Oscar adaylarının 8 Şubat'ta açıklanması bekleniyor.

2022 Oscar Ödülleri'ne adayları belirlemek için Akademi'nin oylaması 27 Ocak'ta başlayacak, 1 Şubat'ta sona erecek. Resmi olarak 2022 Oscar adayları 8 Şubat'ta açıklanacak. Beklenen gün gelmeden sinemaseveler Oscar tahminlerini konuşmaya başladı bile. Ünlü sinema dergisi Variety, 2022 Oscar Ödülleri'nde En İyi Film tahminlerini sıraladı.

10. West Side Story
9. Don't Look Up
8. The Tragedy of Macbeth
7. Licorice Pizza
6. Tick, Tick … Boom!
5. Being the Ricardos
4. Dune
3. The Power of the Dog
2. King Richard
1. Belfast