Rooney Mara Audrey Hepburn'ü Canlandıracak
LIFESTYLE

Rooney Mara Audrey Hepburn'ü Canlandıracak

Rooney Mara yapımcılığını üstlendiği biyografik filmde Audrey Hepburn'ü oynayacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ocak 2022

Rooney Mara, hayatıyla ilgili yeni bir biyografide efsanevi Audrey Hepburn'e canlandırmaya hazırlanıyor.

Breakfast at Tiffany's, My Fair Lady ve Sabrina gibi klasiklerdeki performanslarıyla ünlenen ikonik isim 1993'te 63 yaşında hayatını kaybetti. Kırk yıllık kariyeri boyunca etkileyici bir ödül koleksiyonu elde eden Hepburn, "EGOT" statüsüne ulaşan nadir birkaç kişiden biriydi. Yani bir Emmy, bir Grammy, bir Oscar ve bir Tony kazandı.

Ejderha Dövmeli Kız ve Carol'daki rolleriyle tanınan Akademi Ödülü adayı Mara, yapımcılığını üstlendiği bir biyografik filmde Audrey Hepburn'ü canlandıracak. Mara, Oscar adayı Call Me by Your Name yönetmeni Luca Guadagnino ve The Giver ortaklarıyla birlikte çalışacak. Variety'ye göre senaryoyu ise yazar Michael Mitnick kaleme alacak.

Hepburn'ün bugün de hayranlıkla izlenen kusursuz, zarif gardırobunun ve ünlü filmlerinin ardında sıkıntılı bir hayat vardı. Geçen yıl, İngiliz film yönetmeni Helena Coan, 2020 belgeseli "Audrey"i üretmek için yıldızın hayatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için derine indi.

Coan daha önce "Audrey hayatında çok acı çektiği derinliğe sahipti ve bunu güzel bir şeye dönüştürdü. "Bana göre, bu harika ve rahatlatıcı bir hikaye, özellikle şu anda travmanın sizi tanımlamadığını göstermek için. Onu güçlü ve güzel bir şeye dönüştürebilirsiniz; Audrey bunun kanıtı. Benim için, iki boyutlu bir portreye indirgenmiş bir kadının en iyi örneği. Audrey zekiydi, beş farklı dil konuşuyordu. Herkes yüzünü biliyor ama kimse kim olduğunu bilmiyor." dedi.

Coan, yıldızın kendine güven konusunda düşündüğünden daha fazla mücadele ettiğini kaydetti. "Sıklıkla gelmiş geçmiş en güzel kadın olarak görülüyor, bu yüzden kendini sevmeyi zor buldu, benim için gerçek bir sürpriz oldu" dedi. "Ayrıca oyunculuk yetenekleri konusunda çok güvensizdi, iyi bir aktris olduğunu düşünmüyordu. Yeniden çekimler için yalvarırdı. Çok gergin olurdu ve çok sigara içerdi. Kamerada mükemmel bir figürdü ama perde arkasında farklı bir hikaye vardı." diye ekledi.

Yaklaşan biyografik film konusu hakkında daha fazla ayrıntı henüz açıklanmadı.