Dior'un Atina'daki Cruise Defilesi Belgesel Oldu
LIFESTYLE

Dior'un Atina'daki Cruise Defilesi Belgesel Oldu

Yunan yönetmen Marianna Economou, Atina Cruise Show'da Maria Grazia Chiuri ile birlikte çalışan zanaatkarları belgeliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Ocak 2022

Maria Grazia Chiuri'nin 2022 kadın koleksiyonunu sunduğu Atina'daki yerel zanaatkarlarla yaptığı işbirliğini Yunan yönetmen Marianna Economou belgeledi.

Dior tasarımcısı, Atinalı yönetmen Marianna Economou'ya koleksiyonun yapımını "The Greek Bar Jacket" adlı bir belgeselde yakalamaları için tam yetki vererek kadın film yapımcılarını destekleme geleneğine sadık kaldı.

Film, Chiuri'nin uzun elbiseleri atletik zımbalarla birleştiren cruise koleksiyonunu geliştirmek için terziler, dokumacılar ve sanatçılarla nasıl çalıştığını gösteriyor. Haziran ayında Atina'daki Panathenaic Stadyumu'ndaki muhteşem gösteri, koronavirüs pandemisinin patlak vermesinden sonra Dior'un seyircili yapılan ilk büyük defilesi oldu.

Ülke çapında seyahat eden film yapımcısı, Dior'un ikonik Bar ceketini geleneksel zincir dikiş işlemeleriyle süsleyerek yeniden yorumlayan terzi Aristeidis Tzonevrakis'in atölyesini ve Kostas Mouhtaridis ve Dimitra Kolotoura tarafından işletilen ve evin kendine özgü şeritlerinde kumaşlar üreten Silk Line fabrikasını ziyaret etti.

The Greek Bar Jacket isimli belgesel 13 Ocak 2022 Perşembe günü Türkiye saatiyle 18:00'da Dior YouTube kanalında yayınlanacak.