Elizabeth Taylor'a Görsel Bir Övgü
LIFESTYLE

Elizabeth Taylor'a Görsel Bir Övgü

Efsanevi aktris Elizabeth Taylor'ın yıllar boyunca yaşamının daha önce yayınlanmamış fotoğraflarını görün.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Nisan 2022

Hollywood'un Altın Çağı'ndan efsanevi bir aktris olan Elizabeth Taylor, onlarca yıldır kalplerimizi büyüledi. Mirasını anmak için illüstratör ve karikatürist Robert Risko, hayatını ve kariyerini kutlayan görsel bir saygı kitabı yarattı.


Londra, 1953 Elizabeth Taylor 21 yaşında.

Risko'nun "Forever Elizabeth: Iconic Photographers on a Legendary Star" kitabı daha önce hiç görülmemiş görüntülerden oluşan bir koleksiyona sahip ve Taylor ile çalışmanın nasıl bir şey olduğuna dair samimi bir bakış sunuyor. Fotoğrafçılar Douglas Kirkland, Milton Greene, Gered Mankowitz, Norman Parkinson, Eva Sereny, Terry O'Neill, Gary Bernstein ve Greg Brennan, kitapta Taylor ile kişisel anılarını paylaşıyorlar.


Londra, 1963 Taylor ve Richard Burton, ilk evliliklerinden bir yıl önce Parlamento Binası önünde.

Taylor'ın kalıcı çekiciliği, kısmen onun yadsınamaz güzelliğinden kaynaklanıyor. Ama bundan daha fazlası, onun kadınlığıyla ilgili. Risko, kitabın girişinde "Annem onu idolleştirdi çünkü o gerçek bir kadındı, sadece bir pin-up değil," diye yazıyor. "Bize gerçek bir kadının hayatı boyunca deneyimlediklerini her yönüyle gösterdi ve gezegende yürüyen en güzel kadınlardan biri olmasının yanı sıra, bence bu onu sevmemizin büyük bir nedeni."


Culver City, 1954 Taylor, 16 aylık oğlu Michael Wilding Jr. ile MGM parkında.

Risko'nun fotoğraf kitabında belgelenen bu "gerçek kadın" deneyimleri, Taylor'ın sekiz evliliğinden fotoğrafçılar ve stilistlerle setteki sessiz anlara kadar uzanıyor. Ve hepsinin ortak bir noktası var: Risko'nun yazdığı gibi, "Görünüşü sarhoş edici ve ruhu huysuz ve biz [hala] başka tarafa bakamıyoruz".


Paris, 1963