Kraliçe'nin 70. Yıldönümü İçin Nadir Taçlar Sergilenecek
LIFESTYLE

Kraliçe'nin 70. Yıldönümü İçin Nadir Taçlar Sergilenecek

18. yüzyılın başlarına kadar uzanan diğer aristokrat mücevherlerin yanı sıra nadir kraliyet taçları sergilenecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Nisan 2022

Kraliçe Elizabeth'in 70 yıllık saltanatı, bu yaz resmi tatillerden Buckingham Sarayı'ndaki resmi Platinum Jübile kutlamalarına kadar şık bir şekilde kutlanıyor. Şimdi Sotheby's , bir dizi sergiye ev sahipliği yaparak ve 50 ender aristokrat tacı ilk kez sergileyerek bu olayı en görkemli şekilde kutluyor.

Özel sergi, Napoleon Bonaparte ve İmparatoriçe Joséphine gibi kullanıcıları ile 18. yüzyılın sonlarından bu yana en etkileyici görkemli mücevherleri sergileyecek. Serginin öne çıkan özellikleri arasında, pırlanta yapraklarından bir çelenk olarak tasarlanmış 1830'lardan kalma bir taç ve 1960'lardan kalma turkuaz bir Van Cleef & Arpels parçası yer alıyor.

Kraliyetler tarafından giyilen taçlar, Mayıs ve Haziran boyunca müzayede evinde, 28 Mayıs'tan 15 Haziran'a kadar sürecek özel bir Platin Jübile sergisiyle, yıllar boyunca Britanya kraliçelerinin yedi portresini sergileyecek.

Kraliyetler tarafından giyilen taçlar, 28 Mayıs'tan 15 Haziran'a kadar sürecek özel bir Platin Jübile sergisiyle, yıllar boyunca Britanya kraliçelerinin yedi portresini sergileyecek.

Sotheby's Başkan yardımcısı Frances Christie, "Bu yıl Majesteleri, 70 yıllık hizmetini kutlayan ilk İngiliz Hükümdar olacak, hem sanatın hem de lüksün yönetimindeki benzersiz konumumuzla Sotheby's için sanatın, müziğin, edebiyatın yemek, moda ve sahne sanatlarının tüm biçimlerinde yaratıcılığı kutlamak için mükemmel bir fırsat." dedi.

Kraliyet portrelerini, ender aristokrat mücevherlerini ve el yazmalarını sergilemenin yanı sıra, Sotheby's ayrıca bir dizi konuşma, tartışma ve performansa ev sahipliği yaparken, New Bond Street restoranı Chatsworth Estate ile mülkün mutfak bahçelerinden taze ürünler içeren bir menü üzerinde işbirliği yapıyor. Sotheby's ayrıca 29 Haziran'da, Kraliçe Elizabeth'in sanatçı Chris Levine'in 150.000 £'a kadar satması beklenen yeni eseri de dahil olmak üzere özel bir İngiliz sanat satışı gerçekleştirecek.