Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Moda Belgeseli
LIFESTYLE

Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Moda Belgeseli

Çok sevdiğiniz bir markanın, adını sıkça duyduğunuz bir tasarımcının ya da moda dünyasındaki bir otoritenin neler deneyimlediğini, nasıl süreçlerden geçtiğini merak ediyorsanız hazırladığımız listedeki moda belgeselleri tam size göre.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Nisan 2022

"Bugün ne izlesem?" diye düşünüyorsanız gününüzü güzelleştirecek moda belgeselleri ile karşınızdayız. Işıltılı moda sektörünün ardındaki gerçeklerden moda dünyasının tanınmış isimlerinin kişisel yaşamlarına kadar birçok özel ve önemli detayı barından moda belgeselleri, özellikle bu dünyayla ilgilenenler için mutlaka izlenmesi gerekenler arasında yer alıyor.

Dior and I (2014) - Frédéric Tcheng

Raf Simons'un Christian Dior yolculuğuna eşlik etme fırsatı sunan belgesel tüm süreci bütün şeffaflığıyla ele alıyor. Tüm zamanların en önemli moda belgesellerinden olan bu belgeseli mutlaka izlemelisiniz.

Westwood: Punk, Icon, Activist (2018) - Lorna Tucker

Vivienne Westwood'un aykırı tarzını, modanın punk ile olan ilişkisi konu alan belgesel bizlere bir ikonu tanımlıyor.

Mademoiselle C (2013) - Fabien Constant

Moda dünyasının önemli otoritelerinden biri olan Carine Roitfeld'ın Paris'teki yaşamını geride borakarak New York'a taşınması ve kendi dergisi olan CR Fashion Book'un ilk sayısının hazırlık sürecini konu alan belgesel, idealist ve güçlü bir kadının başarı yolculuğunu konu alıyor.

McQueen (2018) - Ian Bonhôte & Peter Ettedgui

2010 yılındaki trajik intiharı sonrası moda dünyasını yasa boğan Alexander McQueen anısına çekilen McQeen belgeseli ünlü tasarımcının sıra dışı dünyasının içine bir pencere açıyor.

Helmut Newton: The Bad And The Beautiful (2020) - Gero von Boehm

"The King of Kink" lakaplı usta moda fotoğrafçısı Helmut Newton'un hayatını konu alan belgesel, Newton'un kendi özel röportajlarının yanı sıra Anna Wintour gibi moda dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla özel bir şölene dönüşüyor.

Dries (2017) - Reiner Holzemer

Ünlü tasarımcının moda dünyasındaki yolculuğunu ve tutkusunu heyecanlı bir şekilde aktaran belgesel izleyen herekese ilham oluyor. Noten'in günlük yaşamına eşlik edeceğiniz belgesel moda dünyasının sahne arkasını gözler önüne sunuyor.

Martin Margiela: In His Own Words (2019) - Reiner Holzemer

Tasarımları herkes tarafından biliyor peki ya kendisi? Kalabalıktan ve insanlardan uzak, çizdiği izole profille büyük merak uyandıran Margiela ile merak edilen her şeyi bu belgeselde bulabilirsiniz.

Fresh Dressed (2015) - Sacha Jeckins

Hip-Hop kültürünün modayı ne denli etkilediği kuşkusuz bir gerçek. Kanye West, Pharell Williams gibi isimlerin anlatımlarıyla hip-hop kültürünün tarihini keşfetmeye hazır mısınız?

The Gospel According To André (2017) - Kate Novack

Moda dünyasının en önemli otoritelerinden biri olarak kabul edilen André Leon Talley'in moda yolculuğu, dünü ve bugünü geçmişin eşsiz kayıtlarıyla birlikte keşfedilmeyi bekliyor.

Bill Cunningham New York (2010) - Richard Press

Çektiği fotoğraflarla adeta bir dönemin kültürünü yansıtan New York Times'ın efsanevi fotoğrafçısı Bill Cunningham'ın günlük yaşamına eşlik edebileceğiniz belgesel çektiği fotoğrafları bildiğiniz ama belki adını bilmediğiniz bu eşsiz saanatçının hayata ve modaya yaklaşımını öğrenmenizi sağlayacak.