Kraliçe Elizabeth'in Pandemi Hayatı Kitap Oluyor
LIFESTYLE

Kraliçe Elizabeth'in Pandemi Hayatı Kitap Oluyor

Kraliçe Elizabeth'in güvenilir sırdaşı Angela Kelly, Windsor Kalesi'ndeki pandemik yaşamın ayrıntılarını paylaşacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Nisan 2022

Kraliçe II. Elizabeth, 2019'da The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe'u yayınlaması için güvenilir sırdaşı Angela Kelly'ye tam onay verdi. Şimdi, Kelly'nin yayıncısı, Kraliçe'nin Platinum Jübilesini kutlamak için kitabın güncellenmiş bir baskısının Mayıs ayında çıkacağını duyurdu.

Basın açıklamasında yeni kitapta şunlar olacağı belirtildi; "Windsor Şatosu'ndaki kilitlenmeler sırasında kraliyet ailesinin izolasyonu, Angela'nın Kraliçe'yi saçını kesme ve düzeltme gibi yeni yollarla desteklemesi; Edinburgh Dükü'nün cenazesi; tecrit sonrası ilk halka açık katılımlar; ve Haziran'daki Jübile kutlamalarına bir bakış."

Salgın sırasında Kraliçe, Buckingham Sarayı'ndan Windsor Kalesi'ne taşındığında Kelly de dahil olmak üzere küçük bir personel balonu içindeydi. Kilitleme sırasında, kraliyet hane personeli "HMS Bubble" olarak adlandırıldı.

Evin yöneticisi olarak eski bir Kraliyet Donanması Subayı olan Tony Johnstone-Burt bir notta şunları yazdı: "Balonun içinde 22 kraliyet hane personeli var ve çıkmazımızın Kraliyet Donanması'ndaki eski hayatımdan farklı olmadığı uzun bir denizaşırı konuşlandırmada beni etkiledi.Gerçekten de, ister evde tek başımıza ister kendi evimiz ve ailelerimizle birlikte olsun, karşılaştığımız zorluklar, denizde aylarca evden uzakta olmakla ve bir çıkık, endişe ve belirsizlik duygusuyla uğraşmak zorunda olmakla paralellik göstermektedir."

Kelly, bir kitap yazma ve yayınlama izni verilen ilk kraliyet personeli üyesi; Kraliçe'ye erişimi ve bu erişimi ortaya çıkarma yeteneği emsalsiz. Majestelerinin eski özel sekreter yardımcısı Samantha Cohen, Madalyonun Öteki Yüzü'nün "hükümdarı destekleme işinin taleplerine dair nadir bir fikir verdiğini ve mizah, yaratıcılık ile karakterize edilen başarılı bir çalışma ilişkisi hakkında ayrıcalıklı bir içgörü kazandığını" yazdı.

Kelly, 25 yıldan fazla bir süredir Kraliçe ile, önce kıdemli kostümcüsü ve ardından kişisel danışman olarak çalıştı. Şimdi Kraliçe'nin kıyafetlerinin küratörü ve tasarımcısı olarak çalışıyor ve Kraliçe'nin gardırop ve mücevherleri The Other Side of the Coin'de kapsamlı bir şekilde yer alıyor.