Nike, Serena Williams Tasarım Binasını Tanıttı
LIFESTYLE

Nike, Serena Williams Tasarım Binasını Tanıttı

Serena Williams Tasarım Binası, Nike kampüsünün sanat merkezi olarak hizmet verecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Nisan 2022

Nike'ın tasarım ekibi için bir bitiş çizgisi yok. 50. yıl dönümünü kutlayan ve Athlete Think Tank'ını piyasaya süren marka, daha çeşitli, yaratıcı ve kapsayıcı bir şirket olma yolunda evrimini sürdürüyor.

Marka, Beaverton, Oregon'daki Serena Williams binasını tanıttı. Şehrin beyaz meşe manzarasına bakan tavandan tabana pencerelere sahip fütüristik yapı, şirketin 1.000 tasarımcısının beyin fırtınası ve iş birliği yapacağı ve şirketin geleceğini yaratacağı Nike kampüsünün sanatsal merkezi olarak hizmet edecek.

Dördüncü katta, hayal edilebilecek her renkte uzun asma kumaş sıralarıyla çerçevelenmiş tasarım stüdyosu var. Sanatçıların çizim yapacağı, farklı malzemeleri deneyeceği ve prototipler oluşturacağı bir yer. Ayrıca kampüsün başka bir yerinde yaratıcıların serigrafi, boya, iplik, aplikler ve hemen hemen her şeyi deneyebilecekleri daha resmi olmayan bir sanat stüdyosu var. Nike ile dört kez Olimpiyat madalyası kazanan sporcunun spor giyim ve spor koleksiyonunu oluşturan çıraklar (farklı yaş, kimlik, sanat geçmişi ve kültürden tasarımcılar) grubu olan Serena Williams Tasarım Ekibinin favori noktası olduğu söyleniyor.

Nike'ın baş tasarım sorumlusu John Hoke, bu ayın başlarında Olympia oditoryumunda gazetecilere verdiği demeçte, "Bana göre, Serena binası LeBron James binasının bir kitap ayracı."

Kampüs, en iyi sporculara (aralarında LeBron James, Tiger Woods, Mia Hamm, Michael Jordan ve Cristiano Ronaldo) adanmış çeşitli bina ve yapılardan oluşuyor. Hoke, BAZAAR.com'a yalnızca "fark yaratanlar" olan spor dünyası yıldızlarıyla çalışmayı seçtiklerini söyler. "Serena mükemmel bir örnek. Serena harika bir insan. Dürüst olmak gerekirse dünyanın en iyi tenis oyuncusu ama kendi başına bir sanatçı, yaratıcı ve çeşitliliğin savunucusu" diyor.

Binanın, onun bir düzenlemesi olduğunu söylüyor. Tasarım sürecinin bir parçası olan bu küçük keşifler… "Ekibimiz bize Serena Williams'ın yolculuğunu ve onun spor ve kültür dünyası üzerindeki etkisini hatırlatmanın bir yolu olarak yaptı. Bu bina, onun tüm ruhunu temsil ettiğini düşündüğüm bir gemi" diyor Hoke.

James'in binası araştırma ve bilim merkeziyken, Williams'ın binası ürün yaratma ve yaratıcılıkla ilgili. Hoke, ilkini "inovasyonun", ikincisini ise "hayal gücünün" merkezi olarak adlandırdığını söylüyor.

Williams, "Bütün bina nefesinizi kesiyor. Gittiğiniz her yer, her öğe ilham almak için bir fırsat. Umarım bu bina insanları en iyi yönlerini ortaya çıkarmaya ve düşündüklerinden daha büyük hayaller kurmaya teşvik eder. Benim için Nike, yenilik yapmak ve tasarımcı olmak için en iyi yer. Bu binanın Nike'ın ürün tasarımı ve tüketici yaratma ekiplerinin evi olacağını bilmek inanılmaz derecede gerçeküstü. Bu, parçası olduğum en şaşırtıcı şeylerden biri." dedi.