Avatar 2: Suyun Yolu Filmiyle İlgili Bilinmeyenler
LIFESTYLE

Avatar 2: Suyun Yolu Filmiyle İlgili Bilinmeyenler

James Cameron'un ustalık eseri Avatar, devam filmi Suyun Yolu ile beyazperdeyi altüst etmeye hazırlanıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Nisan 2022

2009 yılında izleyiciyle buluşan Avatar filmi tam anlamıyla beyaz perdeye bomba gibi düşmüştü. 3D teknolojisi ile çekilen film bizleri 2154 yılına ışınlayarak dünyadan 4.4 ışık yılı uzaklıkta Pandora gezegeninde geçiyordu. Film Na'vi ırkı, gezegenin insanlar tarafından işgal edilmesi üzerinden kökler, kimlik ve etik değerleri sorgulayarak bizlere ana karakterler Jack ve Neytiri'nin aşkı, birbirlerini ve hayatı keşfetmelerini konu alıyordu.

James Cameron'un usta yönetmenliği ve çarpıcı senaryosuyla kült filmler arasına adını yazdıran film, basit bir uzaylı filminin çok ötesinde tam anlamıyla bir başyapıt. Avatar beyazperdede uzun bir zamandan sonra izleyiciler tarafından en çok sevilen ve izlenen film olarak 232 milyon dolar gişe yaptı. Titanik filminin rekorunu geride bırakarak tüm zamanların gişe hasılatı rekorunu kırdı. İlk filmden sonra herkes "Avatar 2 filmi çekilmeye başlandı" haberlerini görmeyi beklerken geçmiş yıllarda böyle bir gelişme olmadı. Ardan uzun zaman geçmesi sebebiyle de devam filminin geleceğine olan inanç yok oldu.

Avatar 2 Suyun Yolu filminin duyurulması sevenlerini mutlu ederken serinin devam filmiyle ilgili büyük bir merak ve beklenti ortamı oluşturdu. Yeni film Jack, Neytiri ve çocuklarının aile kavramı üzerinden yaşayacakları macerayı konu alıyor. Merakla beklenen fragman henüz yayınlanmadı. 13 yıl aradan sonra gelen devam filmine 2024, 2026 ve 2028 yıllarında çekilecek filmlerin eşlik etmesi planlanıyor. Avatar 2'nin kadrosu ise Zoe Saldaña, Sam Worthington, Kate Winslet ve Vin Diesel gibi isimlerden oluşuyor. Disney yapımcılığında 16 Aralık'ta izleyiciyle buluşacak film Avatar bizleri evreninin bilinmeyenleriyle buluşturacak.