Kering, 2022 Women in Motion Ödülünü Viola Davis'e Verecek
LIFESTYLE

Kering, 2022 Women in Motion Ödülünü Viola Davis'e Verecek

Lüks holding Kering, 22 Mayıs'ta Cannes Film Festivali sırasında aktris Viola Davis'e 2022 Women in Motion ödülünü sunacağını duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mayıs 2022

Oscar ödüllü oyuncu Viola Davis, eğlence endüstrisine olan bağlılığının yanı sıra kadın ve azınlık haklarına olan bağlılığıyla tanınıyor ve lüks ev onu "zamanının en etkili Amerikalı aktris ve yapımcılarından biri" olarak adlandırıyor.

Davis, sosyal meselelerle ilgili çalışmalarıyla tanındı, #MeToo gibi hareketlere desteğini dile getirdi ve konuşmalar, kamu kampanyaları ve girişimler yoluyla film ve TV prodüksiyonunda çeşitlilik eksikliğini vurguladı.

Ödül, Kering'in başkanı ve CEO'su François-Henri Pinault tarafından, Cannes Film Festivali başkanı Pierre Lescure ve festivalin yönetici direktörü Thierry Frémaux katılacağı Women in Motion yemeğinde verilecek.

2015'te lansmanından bu yana, Women in Motion programı, kadınların kültür ve sanata katkılarını vurgulamaya devam etti ve daha önce bu alandaki çalışmaları için Salma Hayek, Gong Li ve Jane Fonda ödüle layık görüldü.