Mental Detoks Rehberi
LIFESTYLE

Mental Detoks Rehberi

Yenilenerek zihninizi boşaltmaya hazır mısınız? Rahat bir yaz geçirmek istiyorsanız listemizi gözden geçirmelisiniz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mayıs 2022

Yoğun hayat temposu ve ne yazık ki maruz kaldığımız stres yaşam kalitemizi oldukça düşürüyor. İç dünyamızda taşıdığımız olumsuzluk ne yazık ki etkilerini hayatımızın her noktasına yansıtıyor. Tüm bunların üstesinden gelmek ve yaz mevsiminde kendi ritminizi bulmak için yapmanız gerekeneler sizlerle.

Doğru Nefes Almanın Önemi

Nefes almak hayatta kalmak için istemsizce gerçekleştirdiğimiz bir eylem olmanın ötesinde aslında kendi kendimize uygulayacabileceğimiz tedavilerin başında geliyor. Kendinizi çok kötü hissettiğiniz bir anda aldığınız derin bir nefesin sizi ne kadar rahatlattığını düşünün. O an size iyi gelen ve ihtiyaç duyduğunuz o derin ve doğru nefesi hayatınızda kalıcı hale getirerek kaygı ve strese karşı en etkili önlemi alabilirsiniz. Gün içinde yapacağınız nefes ve diyafram egzersizleri nefes alma alışkanlığınızı en etkili şekilde değiştirerek kalıcı hale getirecek.

Titreşimi Hissedin

Vücudumuzun yüzde 70'inin su olduğunu düşünürsek titreşimlerin ve sesin bizi ne akdar etkilediğini daha kolay anlayabiliriz. İster Tibet ses çanaklarıyla ister internette yer alan ses terapisi meditasyonlarıyla kendi içinizde derin bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey gözlerinizi kapatıp en rahat pozisyonunuzu almak. Kendinizi titreşimin gücüne bırakın. Sesi ilk duyduğunuz anda hissedeceğiniz rahatlama hissi ise tarifsiz.

Aromaterapinin Gücü

Tarihi 6000 yıla dayanan aromaterapi, bitki özleriyle birlikte en doğal şekilde uygulayabileceğiniz rahatlama ve dinginleşme yöntemi. Her biri farklı bir etkide olan bitkilerden elde edilen uçucu yağlarla birlikte ruh, beden ve zihin dengenizi sağlayabilirsiniz. Buhurdanlığınıza damlatacağınız bir kaç damla uçucu yağ ile bulunduğunuz ortamın enerjisini dğeiştirebilirsiniz. Günün tüm yorgunluğunu unutmak için lavanta ve sedir yağını denemenizi öneririz.