Kraliçe Elizabeth'in Kişisel Mücevher Koleksiyonu Sergilenecek
LIFESTYLE

Kraliçe Elizabeth'in Kişisel Mücevher Koleksiyonu Sergilenecek

1952'deki taç giyme töreni elbisesi de Buckingham Sarayı'nda sergilenecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mayıs 2022

Kraliçe Elizabeth'in Platinum Jübilesini kutlamak için, kişisel koleksiyonundan mücevherler bu yaz üç kraliyet konutunda sergilenecek. Edinburgh'daki Buckingham Sarayı, Windsor Kalesi ve Holyroodhouse Sarayı'nda, her biri Kraliçe Elizabeth'in 70 yıllık saltanatında farklı bir tarihi olayı keşfeden üç sergi düzenlenecek.

Diamond Diadem ve Dehli Dubar kolye Buckingham Sarayı'nda olacak

Buckingham Sarayı'ndaki Devlet Odalarında, fotoğrafçı Dorothy Wilding tarafından tahta çıktıktan hemen sonra çekilen Kraliçe portreleri izlenebilecek. Bu portrelere, ünlü Diamond Diadem'in de aralarında bulunduğu oturmalarda taktığı takılar eşlik edecek.

Royal Collection Trust'ın açıkladığı gibi, "Wilding'in fotoğrafları, Kraliçe'nin 1953'ten 1971'e kadar olan posta pullarındaki görüntüsünün temeli olarak kullanıldı ve ayrıca dünyadaki her İngiliz büyükelçiliğine gönderilen Majestelerinin resmi portresini sağladı. Diadem, dünya çapında milyonlarca insan tarafından anında tanınabilir."

Diamond Diadem, 1821'de Kral IV. George için 1.333 pırlanta kesim pırlantayla oluşturuldu. Taç, Kraliçe Victoria, Kraliçe Alexandra, Kraliçe Mary, Kraliçe Anne Kraliçe Elizabeth'e ve ardından Kraliçe II. Elizabeth'e geçti. Tacı 1952'deki taç giyme töreninde taktı ve o zamandan beri Parlamentonun yıllık devlet açılışlarında giydi.

Ayrıca bu yaz Buckingham Sarayı'nda, orijinal olarak Queen Mary'nin büyükannesine ait olan dokuz zümrütten ve Cullinan elmastan kesilmiş 8.8 karat elmas kolyeden oluşan Kraliçe'nin Delhi Durbar kolyesi de sergilenecek.

Kraliçe, 1953'te Delhi Durbar kolyesini miras aldı; aslen Kraliçe Mary'nin 1911 Delhi Durbar'daki görünümü için yapıldı ve yeni İmparator ve Hindistan İmparatoriçesi'nin halefi oldu.

Platin Jübile: Kraliçe'nin Katılımı 22 Temmuz'da Buckingham Sarayı'nda açılıyor ve 2 Ekim'e kadar sürüyor.

Kraliçe Elizabeth'in taç giyme töreni elbisesi ve cübbesi Windsor Kalesi'nde olacak

Windsor Kalesi'ndeki sergi Elizabeth'in taç giyme törenine odaklanacak. Kraliçe'nin taç giyme töreninde giydiği elbise ve cübbe de sergilenecek.

Platinum Jübile: Kraliçe'nin Taç Giymesi 7 Temmuz'da Windsor Kalesi'nde açılıyor ve 26 Eylül'e kadar sürüyor.

Önceki jübilelerden kıyafetler Holyroodhouse Sarayı'nda olacak

Edinburgh'da bulunan Holyroodhouse Sarayı'ndaki sergi, Kraliçe'nin önceki jübilelerine odaklanacak ve Kraliçe tarafından giyilen kıyafetler sergilenecek.

Özellikle, Angela Kelly tarafından tasarlanan Queen's Diamond Jubilee topluluğu ilk kez sergilenecek.

Royal Collection Trust'a göre, "Kraliçe tarafından giyilen takımların yanında, İskoçya'daki resmi nişanlar sırasında sunulan bir dizi hediyenin yanı sıra Majestelerinin 1953'te Edinburgh'a yaptığı ilk resmi ziyaretle ilgili bir grup eser olacak."

Holyroodhouse Sarayı'ndaki Platinum Jübile sergisi 3 Temmuz ile 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.