Vera Wang, Barbie'nin En Yeni Kadın Vizyoneri Olarak Seçildi
LIFESTYLE

Vera Wang, Barbie'nin En Yeni Kadın Vizyoneri Olarak Seçildi

Tasarımcı, moda endüstrisine yaptığı katkıları onurlandırmak için Barbie Tribute Collection'ın parçası olarak bir bebeğe dönüştürüldü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mayıs 2022

Barbie geçen yıl yeni serisi The Barbie Tribute Collection'ın lansmanını duyurduğunda amacı, kültüre yaptıkları inanılmaz katkılardan dolayı kadın vizyonerleri onurlandırmak ve kutlamaktı.

Mattel, Lucille Ball'dan başlayarak temayı bebek formunda temsil etmek için seçilen kadınların hepsinin dünya üzerinde derin ve anlamlı bir etkisi olacağını söyledi.

Şimdi, moda endüstrisine yaptığı katkılardan dolayı marka, tasarımcının İlkbahar 2017 defile koleksiyonundan yeniden yaratılmış bir görünüm giyen bebeği Vera Wang olarak duyurdu.

Wang, WWD'ye "Barbie, hem stil hem de kültür açısından zengin bir tarihe sahip orijinal moda bebeği markası ve ilk moda ilham perisi ve kadın rol modeli olarak milyonlara ilham verdi" dedi. "Hayatlarımız üzerindeki etkisi hem kalıcı hem de dikkate değer olan Barbie ile tekrar ortak olmak inanılmaz gurur verici. Tribute Collection'ın bir parçası olmak gerçekten bir onur."

Barbie, 1998'de bir gece elbisesi ve 1997, 2008 ve 2011'de gelinlikler de dahil olmak üzere geçmişte Vera Wang'ın tasarımlarını giymiş olsa da, bu sadece Wang'ın tasarımlarını değil, aynı zamanda bir iş kadını olarak başarılarını da onurlandıran, Wang'ın suretinde yaratılan ilk bebek.

Wang kendi butiğini açtığında, gelinlik ve gece kıyafetleri tasarlarken, bir kadın silüeti ile kutlayacak ve hareket edecek tasarımlara ağırlık verdi. 2005 yılında Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi tarafından Yılın Kadın Giyim Tasarımcısı ve Fransa'dan Legion of Honor olarak tanınma da dahil olmak üzere moda endüstrisine yaptığı güçlü katkılardan dolayı sayısız ödül almaya devam etti.