Ton Balığının Bilinmeyen Faydaları
LIFESTYLE

Ton Balığının Bilinmeyen Faydaları

Ton balığı sağlıklı bir beslenme düzeninin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Ton balığı tüketiminin vücudunuza sağladığı bilinmeyen faydalar sizlerle.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Mayıs 2022

Kalp sağlığına etkisi
Ton balığı etindeki yüksek orandaki omega-3 yağ asitleri, kan damarlarında dengeyi sağlayarak atardamarlardaki kolesterolü düşürür. Arterlerdeki düşük kolesterol, kan akışında ve kalbin kan pompalamasında daha az sorun yaşamanızı sağlar.

Kan Basıncını Düşürür

Ton balığı, kan basıncını önemli ölçüde düşüren bir mineral olan potasyum açısından zengindir. Bu elementin Omega-3 yağları ile kombinasyonu, felç, kalp krizi ve tıkanmış arterler gibi ciddi sağlık sorunlarının gerçekleşme ihtimalini yüksek miktarda azaltır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Ton balığı, manganez, çinko, C vitamini ve selenyum açısından zengindir. Bunlar bağışıklık sisteminin ana güçlendiricileri olarak bilinen antioksidanlar arasında yer almaktadır. Antioksidanların vücudumuza faydası kanser gibi çok sayıda ciddi hastalığa neden olabilen hücrelerle savaşır. Tek bir porsiyon ton balığı eti günlük antioksidan ihtiyacının yaklaşık %200'ünü karşılamaktadır.

Cilt Sağlığı ve Güzelliği

Ton balığı, vücudun zehirlenmeye ve sağlık durumu nedeniyle kan hücrelerinin zarar görmesine yönelik koruyucu ve engelleyici mineraller içermektedir. Bunun yanı sıra ton balığında bulunan ve bir protein türü olan elastin, doku onarımlarını sağlayarak cilde pürüzsüzlük verir.

Göz Sağlığına Etkisi

Gözün görüşünü azaltan ve yavaş yavaş körlüğe neden olan rahatsızlıkları bile kontrol altına alabilen Omega-3 asitleri göz sağlığı için oldukça önemli bir yere sahip. Buna ek olarak düzenli Omega-3 yağ asitleri alımı kuru göz sendromunu önlüyor.