Burberry, Kraliçe'nin Platinum Jübilesini Kutluyor
LIFESTYLE

Burberry, Kraliçe'nin Platinum Jübilesini Kutluyor

Burberry, Britanya'nın flora ve faunasını sergileyen bir dizi yaratıcı projeyle Kraliçe Elizabeth'in Platinum Jubilesi için yeşile dönüyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Mayıs 2022

Burberry, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahttaki 70. yılını kutlamak üzere düzenlenen Platin Jübile'yi ülkenin yeşil alanlarını öne çıkaran bir dizi projeyle kutluyor.

2-5 Haziran tarihleri arasında Londra'da gerçekleşecek olan Jübile kutlamalarının resmi sponsoru olan şirket, Londra Kulesi'ni çevreleyen sürükleyici bir çiçek sergisi olan Superbloom'u desteklemek için Tarihi Kraliyet Sarayları ile birlikte çalıştı.

Marka, Thames Nehri üzerindeki Londra Kulesi'nin tam karşısında demirlenecek olan Burberry markalı büyük bir çayır da dahil olmak üzere iki orijinal, sürükleyici dış mekan kurulumuna katkıda bulunuyor.

Burberry ayrıca dijital sanatçı Jon Emmony ile birlikte yapılan bir sanat duvarına da katkı sağlıyor.

Yüzen çayır, çoğu Birleşik Krallık'ın nehir kıyılarında bulunan 5.000'den fazla tesisi barındıran sıfır atık bir kurulumdur. Doğal çayırların ve bataklıkların karbon depolamada oynadığı rolü göstermeyi ve çiçeklerin tozlayıcıları ve nehir kıyısındaki vahşi yaşamı nasıl beslediğini göstermeyi amaçlıyor.

Bahçeyi inşa etmek için Burberry, Birleşik Krallık'taki nehirlerden toplanan 1,4 ton geri dönüştürülmüş plastik kullandı; bu, 58.000 plastik şişeye veya 3,3 milyon plastik içme kamışına eşdeğer.

Gösterim sona erdiğinde, öğeler yeniden kullanılacak veya geri dönüştürülecek: yeşiller Burberry gönüllüleri tarafından yeniden dikilecek ve yerel topluluk projelerinde yaşatılacak. Tohumlu kağıt ve bitkisel mürekkeplerden yüzen çayır haritaları da oluşturuldu ve ziyaretçilerin evlerinden kendi çayırlarını dikip oluşturmalarına olanak sağladı.

Burberry'nin sergilerinden bir diğerinde de bir fantezi öğesi var: Marka, "biyolojik çeşitlilik açısından zengin ve doğa tarafından korunan" bir geleceğin "ütopik bir vizyonunu" yaratmak için dijital sanatçı Jon Emmony ile birlikte çalıştı.

Burberry Art Wall, Londra Kulesi'ndeki Superbloom'un girişinde yer alıyor ve yaratıcı bir şekilde "dünyamızın geleceğini keşfetmeye yeni nesil yaratıcıları" teşvik etmek istiyor.