Hermes'i Hermes Yapan Nedir?
LIFESTYLE

Hermes'i Hermes Yapan Nedir?

“Hermès in the Making” sergisi Hermes'i Hermes yapan şeyi gösteriyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Haziran 2022

Bir Hermes deri işçisi olan Édouard Ambelouis, çalışma istasyonunu işgal eden deri çantanın üst sapı boyunca uzanan küçük bir dikişe gözlerini kısarak bakıyor. Daha sonra, aşınmış ve çok sevilen parçaları yeni satın aldıkları ihtişamına geri döndürmek için 16 yılda kazanılan bir hassasiyetle yeniden dikiyor. Ambelouis, çoğu gün, Hermès deri ürünlerini özel bir atölyenin inzivasından kurtarıyor. Bugün, o ve diğer zanaatkarlar, son Hermès sergisinin perdesini ziyaretçiler için aralıyor.

Şu anda Detroit banliyösü Troy'da açık olan ve bir seyahat deneyimi olarak adlandırılan "Hermès in the Making", Fransa'ya dağılmış 52 Hermès atölyesiyle aynı görünen bir sergi. Dört etkileşimli bölüm, her ipek eşarp ve Kelly çantasının ardındaki zanaatkar nesillerini vurgulayarak, eski ve yeni müşterilerin Hermes'i Hermes yapan şeyi yakından görmelerini sağlar.

Bu, 15 Haziran'a kadar sürecek ve evin kendi efsanevi parçalarını nadiren yansıtan sınırlı bir katılım. Sergi Ekim ayında Austin'e gidecek ve bu yıl içinde Kyoto ve Singapur'da da duracak.

Devasa bir alanı kaplayan gösteri, Hermès'in en parlak pigmentleriyle süslenmiş, bir tezgahı andıran bir yol boyunca sarmal açık konseptli ekranları içeriyor. Footsteps Across the World, belgesel yapımcısı Frédéric Laffont tarafından üretilen bir dizi ve Hermès'in en ikonik ürünlerinin heykelsi sergilerinin yayınlanmasına ek olarak , planlı gösteriler ziyaretçileri eyer, saat ve daha fazlasının yapımına götürüyor.

"Time", saatleri ve onarım çalışmalarını öne çıkaran bir bölümü tanımlar, ancak tema, kurulum boyunca afişler, videolar ve cam kaplı Birkins boyunca işlenir. Sergideki kopyalar size Hermès'in zamana saygı duyduğunu ve ona bir müttefik gibi davrandığını defalarca söylüyor.

Ziyaretçiler, "Hermès in the Making" ile kendi hızlarında etkileşim kurabilirler, ancak sabırlı rota, Hermès'in işçilik hızıyla en uyumlu olanıdır ve zaman ayırmaya değer.

Sergide ikinci bir tur atmadan önce -bazı şeyler fazladan bir bakışı hak ediyor- Ambelouis en unutulmaz projelerinden birini anlatıyor. Bir Hermès müşterisi yakın zamanda Manhattan atölyesine rötuş yapılması gereken bir çanta getirmişti: üretim yılı, 1920. Bu gerçek bir yadigarıydı, bir yüzyıldan fazla bir süredir kullanılmış ve nesilden nesile aktarılmıştı. Dikkatle ve yıllarca süren eğitimden elde edilen tüm teknik uzmanlıkla, bir kez daha nesilden nesile aktarılmak üzere restore edildiğini söylüyor.

"Hermès in the Making" 15 Haziran'a kadar 10.00-18.00 saatleri arasında Troy, Michigan'daki Somerset Collection'da açık.