Tiffany & Co. 'Vision and Virtuosity' Sergisini Açtı
LIFESTYLE

Tiffany & Co. 'Vision and Virtuosity' Sergisini Açtı

Tiffany & Co., 'Vision and Virtuosity' sergisi ile Londra'daki varlığının 185. yılını ve 150. yılını kutluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Haziran 2022

Tiffany, geçtiğimiz hafta Londra'daki Saatchi Gallery'de büyük bir sergi açtı. LVMH başkanı ve CEO'su Bernard Arnault "Serginin insanların ona yaklaşmalarına ve tarihi anlamalarına yardımcı olduğunu düşünüyorum" diyor.
"Vision & Virtuosity" olarak adlandırılan sergi, ünlü 128 karat sarı Tiffany Pırlanta (Audrey Hepburn, Lady Gaga ve Beyoncé tarafından giyilmiştir) ve Hepburn ile özdeşleşen Breakfast at Tiffany's'nin orijinal senaryosu da dahil olmak üzere arşivlerden 400'den fazla nesneyi sergiliyor.

Tiffany, "Vision & Virtuosity" sergisini ilk kez 2019'da Şanghay'da açtı. Londra'daki sergi "Vision & Virtuosity"nin ikinci durağı. Ancak bu enkarnasyonda daha fazla mücevherin yanı sıra Audrey Hepburn'ün Breakfast at Tiffany's'de giydiği ikonik siyah Givenchy elbise de yer alıyor.

Sergi, her biri Tiffany'nin marka kimliği, mirası ve yaratıcı etkisinin merkezinde yer alan temaları araştıran yedi bölümden oluşuyor. Kurucusu Charles Lewis Tiffany'nin mirasına bir girişle başlıyor ve bu hikayede, babasından ödünç aldığı 1.000 ABD doları ile bir kırtasiye ve lüks eşya mağazası olarak artık bir hikayeye sahip olan markayı nasıl lanse ettiğini paylaşıyor.

Açılış bölümü, Tiffany'nin en yenilikçi ve güzel mücevherlerini öne çıkaran, markanın ikonik vitrinlerinden ilham alan skeçleriyle yaratıcılığına odaklanıyor.

Tiffany's ayrıca pop kültürü köklerini, Audrey Hepburn'ün kişisel açıklamalı senaryosu ve filmde giydiği ikonik siyah elbisenin yanı sıra besteci Henry Mancini'nin 'Moon River' için kazandığı Oscar heykelciğinin yer aldığı Breakfast at Tiffany's'e ayrılmış bir odayla kutluyor. Ziyaretçiler için mükemmel Instagram fonu sağlayan gerçek boyutlu ünlü bir New York sarı taksisi duvardan içeri giriyor.

Sergi, Hepburn, Beyoncé, Lady Gaga ve sosyetik Mary Whitehouse tarafından yalnızca dört kez halka açık olarak giyilen 128.54 karatlık efsanevi Tiffany Diamond ile kapanıyor. Tiffany's ayrıca ziyaretçilere AR teknolojisini kullanarak kendilerini sarı elmasla sanal olarak süsleme şansı veriyor.

Tiffany & Co.'nun 'Vision & Virtuosity' sergisi 19 Ağustos'a kadar Londra'daki Saatchi Gallery'de gerçekleştirilecek. Katılım ücretsiz, biletlerin Tiffany & Co'nun Sergi uygulaması üzerinden rezerve edilmesi yeterli.