Zendaya'dan Euphorıa İtirafı
LIFESTYLE

Zendaya'dan Euphorıa İtirafı

Ünlü yıldız "Euphoria" dizisinde canlandırdığı "Rue" rolünün üzerinde yarattığı baskıdan bahsetti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Haziran 2022

Zendaya bir Disney yıldızı olarak başladığı kariyerinde başarı basamaklarını çifter çifter çıkıyor. Yer aldığı önemli yapımlar, gerçekleştirdiği önemli performanslar, stratejik işbirlikleri ve genç yaşında çok konuşulan CFDA gibi yüksek prestijli bir kurumdan "Moda İkonu" ödülü alması onu gündemden düşürmüyor. Kariyerinin önemli kırılma noktalarından biri diyebileceğimiz gençlik dizisi "Euphoria" ve orada hayat verdiği "Rue" karakteri ise Zendaya ve rolü arasında adeta bir aşk/nefret ilişkisi yaratıyor.

Genç yıldız bir açıklamasında canlandırdığı rolü için, "Korkutucu ve sinir bozucu olabilen bir rol," diyor. " Bu oldukça garip, farkında olmaya çalıştığınız bir şey ama aynı zamanda aklınızı bulandırmaması için düşünmemeye çalışıyorsunuz". "Göz korkutucu ve sinir bozucu olabilen bir rol çünkü işleri doğru yapmak, birçok insanı gururlandırmak istediğiniz için baskı altında hissetmenize neden oluyor. Bununla birlikte bu pozisyonda olduğum için muazzam bir minnettarlık hissediyorum." diyerek devam ediyor.

Rue karakteri bağımlılık, kaygı bozukluğu, ergenlik gibi problemlerle boğuşarak adeta günümüzdeki gençlerin bir kısmına ışık tutuyor. Zendaya canlandırdığı rolle birlikte gençlere yalnız olmadıklarını hissettirme ve onlarla bağ kurmaktan dolayı mutlu olduğunu söylüyor. "Bazen oyuncu olmak beni biraz gülünç hissettiriyor çünkü geçimini sağlamak için başka biri gibi davranıyorsun. Ama daha sonra anlattığımız hikayeleri ve bu hikayelerin neden önemli olduğunu düşünüyorum" diyor.

Zendaya ayrıca kariyerinin ona nasıl bir "amaç" kazandırdığından da söz ediyor. "Örneğin Euphoria ile dizinin kaybolmuşluk duygusu, bağımlılık, acı, psikolojik rahatsızlıklar gibi sorunları ele alma biçiminde kendilerini keşfettiklerini bildirmek için yazan çok izleyici oldu ve onların hepsine karşı verilen mücadele… İnsanlar oynamak için şanslı olduğum karakterlerle temas noktaları buluyor ve bu da onlarla aramızda güçlü bir bağ oluşturuyor." sözleriyle Rue karakterinin gücünü gözler önüne seriyor.