Marilyn Monroe Filmi Blonde Hakkında Bildiklerimiz
LIFESTYLE

Marilyn Monroe Filmi Blonde Hakkında Bildiklerimiz

Marilyn Monroe hayranları, film ikonunu yepyeni bir gözle görmek üzereler.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Ağustos 2022

Netflix, Joyce Carol Oates'in aynı adlı kitabından uyarlanan Andrew Dominik'in yönettiği Marilyn Monroe filmi Blonde'un ilk fragmanını yayınladı. Ana de Armas'ın Marilyn Monroe olarak rol aldığı film, aktrisin hayatına ve kariyerine daha ham ve açıklayıcı bakışlardan biri olacak. Gerçek adı Norma Jeane Mortenson olan Monroe, 1962'deki zamansız (ve gizemli) ölümünden önce 30'dan fazla filmde rol aldı ve o zamandan beri klasik Amerikan sinemasının bir sembolü oldu.

De Armas , rolü üstlenmek ve aktrisin hayatına nasıl tamamen farklı bir bakış atacağını Netflix'in Queue platformuna anlattı. De Armas, "Andrew'un hırsları en başından beri çok açıktı; Marilyn Monroe'nun hayatının bir versiyonunu kendi merceğinden sunmak" dedi. "Dünyanın sadece Marilyn olmanın değil, aynı zamanda Norma Jeane olmanın gerçekte nasıl bir his olduğunu deneyimlemesini istedi. Bunu onun hikayesine şimdiye kadar gördüğüm en cüretkar, pişmanlık duymayan ve feminist yaklaşım olarak buldum."

Blonde Netflix'te ne zaman yayınlanacak?

Beklenen film, 23 Eylül'de dünya çapında akış platformuna çıkacak.

Oyuncu kadrosunda başka kimler var?

De Armas'ın yanı sıra, Adrien Brody "The Playwright" (Arthur Miller olduğu varsayılıyor), Bobby Cannavale "The Ex-Athlete" (Joe DiMaggio) ve Julianne Nicholson, Monroe'nun annesi olarak rol alıyor. Ana, Brody'ye Monroe'nun ilk kocası olarak ilk bakışımızı gösteren filmden görüntüler paylaştı.

Filmin daha koyu bir tonu olacak.

Yönetmen Andrew Dominik Netflix'in Queue platformuna filmde elbette Monroe'nun hayatından unutulmaz anlara yer verecek olsa da (gösterişli kırmızı halı prömiyerleri ve Gentlemen Prefer Blondes gibi klasik filmlerin çekimleri gibi), asıl odak noktasının aktrisin kariyeri boyunca onu takip eden muazzam miktarda travmadan nasıl acı çektiğine odaklanacağını söyledi.

Dominik, "Derin bir travma geçirdi ve bu travma, kamusal benlik ile özel benlik arasında, herkesin hikayesi olan, ancak ünlü bir kişiyle, genellikle ek travmaya neden olabilecek şekillerde alenen oynanan ünlü bir kişiyle arasındaki bölünmeyi gerektiriyor." dedi. "Film kendisi ve hem zırhı hem de onu tüketmekle tehdit eden diğer kişi olan Marilyn ile olan ilişkisiyle çok ilgili."

Geleneksel biyografik formatı takip etmiyor

De Armas, Queue'ya filmin çoğu insanın beklediğinden daha deneysel olacağını açıkladı.

"Filmimiz doğrusal veya geleneksel değil; duyusal ve duygusal bir deneyim olması amaçlanıyor" dedi. "Film onun duyguları ve deneyimleriyle birlikte ilerliyor. Onun bedeninin ve zihninin içinde olduğumuz anlar var ve bu, izleyiciye aynı anda Norma ve Marilyn olmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimleme fırsatı verecek."