2022 LACMA Art+Film Gala'nın Tarihi Belli Oldu
LIFESTYLE

2022 LACMA Art+Film Gala'nın Tarihi Belli Oldu

Gucci sponsorluğundaki LACMA Art+Film Gala'nın 2022 Onur Ödülü sahipleri ve etkinlik tarihi açıklandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Ağustos 2022

Sanatçı Helen Pashgian ve film yapımcısı Park Chan-wook, Los Angeles County Museum of Art'ın bu yıl 5 Kasım'da düzenlenmesi beklenen Art + Film Gala'sının onur ödülü sahipleri oldu.

LACMA mütevelli heyeti Eva Chow ve aktör Leonardo DiCaprio'nun eş başkanlığındaki 2022 etkinliği, 11. yılını kutlayacak. Chow ve DiCaprio, 2011'den beri müzenin film girişimlerini destekliyor. Gucci, Audi'nin dördüncü yıl için sağladığı ek destekle uzun süredir sunum sponsoru olmaya devam ediyor.

LACMA CEO'su ve Wallis Annenberg direktörü Michael Govan, "Güney Kaliforniya sanat camiasında silinmez bir rol oynamış ve müzenin uzun süredir dostu olan Helen Pashgian'ı onurlandıracağımız için çok mutluyum. Unutulmaz filmleri bize sinemanın gücünü göstermekten asla geri durmayan Park Chan-wook'u tanımaktan da heyecan duyuyoruz. Bu iki sanatçıyı birlikte onurlandırmak, bu etkinliğin desteklediği sanat ve film arasındaki hayati önem taşıyan diyaloğu devam ettiriyor." dedi.

Pasadena, California'da yaşayan ve çalışan 88 yaşındaki Pashgian, Amerikalı bir görsel sanatçı ve 60'ların Işık ve Uzay sanat hareketi içinde yer alan bir figür. LACMA, 2014 yılında sanatçının ilk büyük ölçekli heykel yerleştirmesi olan "Helen Pashgian: Light Invisible"ı sundu.

58 yaşındaki Chan-wook, Güney Koreli bir film yönetmeni, yapımcı, senarist ve eski film eleştirmenidir. En çok "Joint Security Area", "Thirst", "The Handmaiden", "Decision to Leave" ve hayranların "Sympathy for Mr. Vengeance", "Oldboy", "The Vengeance Trilogy" ve "Lady Vengeance" dediği filmleriyle tanınır.

LACMA'nın yıldızlarla dolu Art+Film Gala'sı, sanatçıları ve film yapımcılarını onurlandırıyor ve müzenin girişimleri, sergileri ve programlaması için para topluyor. COVID-19 nedeniyle 2020'de iptal edilen geçen yılki yüz yüze etkinlik, sanatçılar Amy Sherald, Kehinde Wiley ve film yapımcısı Steven Spielberg'i tanıdı ve on yılda 5 milyon dolar topladı ve toplamı 40 milyon dolara çıkardı. Gecede Billie Eilish, Jeff Bezos, Phoebe Bridgers ile Paul Mescal, Jake ve Maggie Gyllenhaal, Dakota Johnson ile Chris Martin, Olivia Wilde, Hailey Bieber ve Miley Cyrus gibi isimler sahne aldı.