Ünlü tenisçi Serena Williams Kortlara Veda Ediyor
LIFESTYLE

Ünlü tenisçi Serena Williams Kortlara Veda Ediyor

Tüm zamanların en iyi tenisçilerinden biri olan Serena Williams, ABD Açık turnuvasının ardından raketini bırakacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Ağustos 2022

Serena Williams Salı günü yaptığı açıklamada, yaklaşmakta olan ABD Açık turnuvasının katılacağı son turnuva olduğunu duyurdu. Bir açıklamasında "Belki de neyin peşinde olduğumu anlatan en iyi kelime evrimdir" diye belirten Williams,. "Size tenisten uzaklaşıp benim için önemli olan diğer şeylere doğru evrimleştiğimi söylemek için buradayım." diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Williams, kendine güvenen, dikbaşlı, rekabetçi enerjisiyle hem tenis dünyasında hem de popüler kültürde bir efsane haline geldi. Açık Çağ'daki diğer tüm oyunculardan daha fazla Grand Slam şampiyonluğu kazanarak Açık Çağ'da toplam 23 büyük ödül topladı ve nirçok gazete ve derginin manşetinde ve kapağında yer almayı başardı. Williams, kız kardeşi Venus ile birlikte birçok yönden kadın tenisinin tüm gidişatını değiştirerek yeni bir agresif, hızlı ve güçlü oyun çağını başlattı.

1995'te sahneye çıktığından beri Williams, 319 hafta boyunca dünyanın 1 numaralı yerini koruyarak adını zirveye yazdırmayı başardı. Halihazırda aktif olan tüm tenisçiler arasında Serena Williams, tekler, çiftler ve karışık çiftlerde en fazla kombine ana şampiyonluğa sahip tek oyuncu. 2017'deki hamileliği boyunca yarıştan kopmadı ve iki aylık hamileyken 2017 Avustralya Açık'ta tekler şampiyonluğunu kazandı.

Son birkaç yılda hakimiyeti biraz azalmış olsa da, Williams sporun en üst seviyesinde maçlar oynayarak tenis tarihinin unutulmazlarından biri olmayı başardı. 40 yaşında olan Serena Williams, emeklilik gerekçesini kocası Alexis Ohanian ve geceleri "ona bir kız kardeşi getirmesi için Yehova'ya dua eden" kızı Alexis Olympia Ohanian'dan oluşan ailesi olarak belirtiyor. Dördü kız olmak üzere altı kardeşle büyüyen Williams, Olympia'ya bir kardeş vermek istemesi emeklilik kararında etken bir rol oynuyor. Williams'ın son turnuvası, 29 Ağustos'ta New York'ta başlayacak olan 2022 ABD Açık turnuvası olacak.