Donald Glover Sunar: Mr. And Mrs. Smith Diziye Uyarlanıyor
LIFESTYLE

Donald Glover Sunar: Mr. And Mrs. Smith Diziye Uyarlanıyor

Donald Glover’ın Mr. And Mrs. Smith dizisi kakkında bildiğimiz her şey.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Kasım 2023

Yazı Aleyna Zeynep Yıldız

Atlanta'nın yaratıcısı ve başrol oyuncusu Emmy ödüllü Donald Glover'ın senarist Francesca Sloane ile ortak yapımcılığını üstlendiği Mr. and Mrs. Smith dizisi çok yakında izleyiciyle buluşuyor. Glover, Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin aynı adlı 2005 yapımı ikonik filmini Amazon Prime için uyarladı. Dizide John Smith karakterini canlandıran Glover, başrolü Jane Smith rolündeki Maya Erskine ile paylaşıyor.

Prime Video'da yayınlanacak sekiz bölümlük diziye dair tüm bilinenleri sizin için derledik.

Mr. and Mrs. Smith'in konusu nedir?

Glover ve Sloane tarafından ortaklaşa yaratılan Mr. and Mrs. Smith'in yeni versiyonunda, onlara lüks bir yaşam sunan gizemli bir casus teşkilatında çalışan iki yalnız yabancının hayatı, John ve Jane Smith isimli yeni kimlikler ve beklenmedik bir evlilikle birbirine bağlanıyor. Birbirlerine karşı gerçek hisler beslemeye başladıklarında hayatları daha da karmaşık bir hal alan ikili, casusluğun mu yoksa evliliğin mi daha zorlu olduğunu birlikte yeniden keşfedecektir.

Son olarak korku dizisi Swarm ile ekranların karşısına çıkan Glover, orijinal filmi hiç izlemediğini itiraf ediyor. Bir yapımcı arkadaşının haklarını satın almasının ardından filme şans veren Glover, filmin odak noktasındaki evliliğin derinlemesine keşfedilmesini umduğunu ve ardından, modern evlilik ile ilişkileri sorgulayan bir televizyon projesi hayal etmeye başladığını belirtiyor. Bu bakış açısından ilham alarak, modern zaman ilişkilerini merkeze alan ancak evlilik, güven, takım çalışması, yalnızlık gibi birçok konuya daha derinlemesine bakan Mr. and Mrs. Smith'in yeni versiyonunu yazmaya karar veriyor. Ancak, orijinal yapımın tam bir uyarlamasını beklememelisiniz. Dizi, Pitt ve Jolie'nin 2005 yapımı aynı adlı filmine dayanıyor olsa da, yeni hikayede izleyicileri şaşırtacak önemli farklılıklar bulunacak.

Dizinin kadrosunda kimler var?

Başlangıçta, Jane Smith rolünü Fleabag'in yaratıcısı Emmy ödüllü Phoebe Waller Bridge üstlenecekti, ancak projenin duyurulmasından kısa bir süre sonra Waller-Bridge'in Glover'dan "farklı bir yaratıcı vizyona sahip olması" sebebiyle uyarlamada rol almayacağı açıklandı. Onun yerini, Hulu dizisi PEN15'te rol alan ve şu anda Leïla Slimani'nin çok satan romanı The Perfect Nanny'yi diziye uyarlamakla meşgul olan Maya Erskine aldı. John Smith rolünü ise planlandığı gibi Donald Glover üstlenecek. Rolleri hakkında detaylar henüz paylaşılmasa da, oyuncu kadrosunda Parker Posey, Narcos yıldızı Wagner Moura, Paul Dano ve John Turturro gibi isimler de yer alıyor.

Ne zaman yayınlanacak?

Amazon Prime Video, Hollywood'u sarsan tarihi grev nedeniyle çıkış tarihi ertelenen dizinin yeni yayın tarihini geçtiğimiz günlerde duyurdu. Dizinin sekiz bölümünün tamamı 2 Şubat 2024'te yayınlanacak.

Televizyonda çok ses getiren ikili Waller-Bridge ve Glover'ın işbirliği 2021 yılında duyurulduğundan bu yana beklenti oldukça yüksekti. Waller-Bridge'in yapımdan ayrılmasıyla hayran kitleleri yıkılsa da Donald Glover, güçlü olduğu sürece -iyi veya kötü- herhangi bir izleyici tepkisinden mutlu olacağını söylüyor. Yakında izleyiciyle buluşacak olan dizinin orijinal yapımı kadar ses getirip getirmeyeceği ise merak konusu.