Ebru Kain Okuyucuları Kendi Hayat Çizgilerini Keşfetmeye Davet Ediyor
KÜLTÜR & SANAT

Ebru Kain Okuyucuları Kendi Hayat Çizgilerini Keşfetmeye Davet Ediyor

İçsel bir dönüşümün ve öğrenmenin hikayesi

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Ocak 2024

Yazmak bir tutkudur…İş dünyasının başarılı ismi Ebru Kain de içindeki yazma tutkusunu adeta bir 'günlük' gibi tasarladığı ilk kitabı "Hayat Çizgim"e aktarmış. Yaşamının haritası olarak gördüğü kitabını okuyucularla buluşturan Kain, "Kariyerimdeki başarılar, sevinçler, yaşanan zorluklar ve her bir döneme damgasını vuran deneyimler, bir araya gelerek bir hayatın mozaik tablosunu oluşturuyor. "Hayat Çizgim", bu mozaik tabloyu okuyucularla paylaşma arzusu ile doğdu" diyor.

"Okumak, bir insanı doldurur; konuşmak onu hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır" diyerek yazmanın önemine vurgu yapan Francis Bacon'a katılmamak mümkün değil…Hayatında belli bir olgunluğa erişen pek çok isim, kitap yazarak tecrübelerini paylaşma yolunu gidiyor. Bunlar arasında iş dünyasının önde gelenleri de var. Anılarını, deneyimlerini, birikimlerini yazdıkları kitaplar aracığıyla aktaran iş insanları arasına yeni bir isim daha eklendi.

Latinlerin 'Söz uçar, yazı kalır" sözünden yola çıkarak kaleme sarılan ve ilk kitabı 'Hayat Çizgim'i okuyucularla buluşturan başarılı iş insanı Ebru Kain, "İş dünyasında geçirdiğim yıllar, beni sadece profesyonel bir kariyere değil, aynı zamanda hayatın derinliklerine doğru bir içsel yolculuğa çıkarmıştı. İşte tam da bu noktada, 'Hayat Çizgim' adlı kitap fikri doğdu. Yıllar içinde edindiğim tecrübeler, yaşadığım zorluklar ve elbette ki başarılar, içsel bir anlam arayışına yol açtı. İş dünyasındaki başarılarımın ötesine geçip, insan olmanın, büyümenin ve öğrenmenin hikayesini paylaşma isteği içimi sardı. Umarım 'Hayat Çizgim', okuyuculara kendi içsel keşif yolculuklarında rehberlik eder ve onlara yaşamın her aşamasında güzellikleri görmek için cesaret verir" diye anlatıyor yazarlık yolculuğunu…

İçsel Bir Dönüşümün Hikayesi

'Hayat Çizgim' kitabının hayatının bir haritası olduğunu söylüyor. "Her bir sayfa, yaşamın sunduğu renkleri, deneyimlerin izini ve içsel bir dönüşümün hikayesini taşıyor. Adeta bir günlük gibi, bu kitap benim kendi iç dünyamı anlama ve ifade etme aracı oldu. Hayatın karmaşıklığı, iş dünyasındaki başarılar ve öğrenilen derslerin birbirine nasıl dokunduğunu göstermek istedim" diye anlatan Kain, kitabın herkesin ortak insanlık serüveninde yaşadığı benzerlikleri kutlamak ve okuyuculara, kendi hayat çizgilerini daha derinlemesine keşfetme cesareti vermek amacı taşıdığını vurguluyor. "İnsanın içsel dünyasının karmaşıklığını anlatmak, bir yandan da umut ve güzellikleri paylaşmak istedim" diye Kain, kitap yazmanın kendisi için hem bir terapi, hem bir paylaşım aracı olduğunu dile getiriyor.

"Hayat Çizgim Evrildi ve Değişti"

'Hayat Çizgim' adının, kendi hayatının bir retrospektifi olarak düşündüğü bu kitabın özüne uygun bir isim olduğunu ifade eden Kain, şöyle devam ediyor: "Her birimiz, yaşadığımız deneyimlerle kendi hayat çizgimizi oluştururuz. Bu kitap da benim çizgilerimi, yaşadığım anıları, öğrenilen dersleri ve içsel büyümeyi paylaşma çabasını temsil ediyor. Kariyerimdeki başarılar, sevinçler, yaşanan zorluklar ve her bir döneme damgasını vuran deneyimler, bir araya gelerek bir hayatın mozaik tablosunu oluşturuyor. 'Hayat Çizgim', bu mozaik tabloyu okuyucularla paylaşma arzusu ile doğdu." Yazar, kendi hayat çizgisinin zaman içinde evrildiğini ve değiştiğini belirtiyor. İş dünyasına adım attığı ilk günden, kendi içsel keşif yolculuğuna çıktığı anlara kadar, her bir çizginin kendi hikayesini anlattığını vurguluyor. Kain, "Bu kitap, içsel bir dönüşümün ve öğrenmenin hikayesi, aynı zamanda başarı ve mutluluğun peşindeki bir yolculuğun belgeseli. 'Hayat Çizgim' deki çizgiler, zamanla şekillenen bir portre ve her bir sayfa, bu portrenin bir parçası. Her anı, bir çizgi; her ders, yeni bir çizgi ekliyor. Umarım okuyucular, kendi hayat çizgilerini düşünmeye, anılarına değer vermeye ve yaşamın sunduğu renkli detaylara odaklanmaya teşvik edilir" diye anlatıyor eserinin içeriğini.

"Yazmak, Duygusal Bir Keşif Aracı"

Kitap yazma kararı, içsel bir yolculuğun, öğrenmenin ve başkalarıyla paylaşmanın bir ifadesi olarak doğuyor. Kendi hayatını, iş dünyasındaki başarıların ve zorlukların içsel anlamını paylaşma isteğiyle yola çıkıyor. "Kitap, bu anlam arayışını ifade etmenin güçlü bir aracı olarak ortaya çıktı" diyen Kain'i kitap yazmaya yönlendiren pek çok faktör oluyor. Onları şöyle sıralıyor: "Birincil etken, içsel bir keşif arayışım ve öğrenmeye olan tutkumdur. İş dünyasında kazandığım başarıların, hayal kırıklıkların ve büyüme süreçlerinin, sadece benim değil, başkalarının da yaşamında bir anlam ifade edebileceğini düşündüm. Bu düşünce, kendi hikayemi paylaşma arzusu ve bu paylaşımla insanların yaşamlarında bir dokunuş yapabilme fikriyle yoğruldu. Diğer bir etken, kendi iç dünyamı daha derinlemesine anlama arzusuydu. Yazmak, duygusal bir keşif aracı haline geldi. İçsel çatışmaları çözme, yaşadığım zorluklarla yüzleşme ve bunların üzerinden gelişim sağlama süreci, kitap yazmaktan elde ettiğim büyük bir kazançtı. Son olarak, kitap yazma kararı, başkalarına bir şekilde katkıda bulunma isteğinden kaynaklanıyordu. Belki de kitabım, bir okurumun yaşamına dokunabilir, ilham verebilir ve onlara kendi iç dünyalarında bir pencere açabilirse, bu süreç benim için tam anlamıyla başarılı olacaktı."

"Hayat gibi Hikayeler de Devam Ediyor"

'Hayat Çizgim' Kain'in ilk kitabı… Ancak bu kitap, onun hayatının sadece bir bölümünü yansıtıyor. İlk kitabında paylaştığı hikayeler ve deneyimler, kendi içsel yolculuğunun bir anlık portresini sunuyor. Hayatın kendisi gibi, hikayeleri de devam ediyor. "İlerleyen zamanlarda, yeni deneyimler, öğretiler ve paylaşılmaya değer hikayeler biriktikçe, bir sonraki kitabımı yazma fikri içimi heyecanla dolduruyor. Bu yolculuk devam ediyor ve ben de bu yazı serüveninde bir sonraki sayfayı çevirmeyi dört gözle bekliyorum" diyen Kain, yazarlık kariyerine yeni kitaplarla devam etmeyi planlıyor. İlk kitabı ile genç yetişkinlerden orta yaşlılara, iş dünyasında kariyerine odaklananlardan içsel keşif peşinde koşanlara kadar geniş bir kitleye hitap etmeyi hedeflediğini dile getiren yazar, "Özellikle, kendi hayatlarının içinde bir anlam arayışı içinde olan, zorluklarla yüzleşen ve büyüme isteği taşıyan herkesle bağ kurmayı amaçlıyorum. Kitabım, okuyuculara yaşadıkları anlamlı ve anlamsız anlardan ders çıkarma ve içsel bir dönüşüm geçirme fırsatı sunuyor. Ayrıca, kitabımın içindeki hikayelerin, hissettiğim duyguların ve yaşadığım deneyimlerin bir kısmını okuyucularla paylaşarak, insanların ortak duygularında birleşmelerine ve kendi hayat çizgilerini düşünmeye teşvik etmeyi amaçlıyorum" diye anlatıyor.

Yaşam Serüvenine Bir Davet…

'Hayat Çizgim', Kain'in kişisel bir yolculuğu, renkli ve karmaşık bir tablonun anlatısı... Her sayfa, kendi hayat çizgilerinin bir yansıması; çocukluktan başlayarak, zorluklarla dansı ve içsel bir anlam arayışını içeren bir mozaik. "Masumiyetin renkleriyle dolu çocukluğuma geri dönüyorum. Zorluklarla dans etmek, hayatın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Kitapta, bu dansın nasıl beni güçlendirdiğini, hayatın iniş çıkışlarında nasıl ayakta durduğumu anlatıyorum. Her bir zorluğun ardında bir ders, her bir düşüşün ardında bir yükseliş var. Kitabımın içsel bir keşif sürecini de kapsadığını söyleyebilirim. Hayatın anlamını sorgulamak, içsel huzuru bulmak ve kişisel gelişim yoluyla büyümek isteği, benim iç dünyamı derinlemesine keşfetme arzusuyla birleşiyor. Her sayfa, yaşamın sunduğu renkleri ve anlamları keşfetme yolculuğunda bir rehberlik sunuyor" diye kitabı hakkında tüyolar veren Kain, 'Hayat Çizgim' in sadece kendisinin değil, aynı zamanda okuyucuların da kendi yaşam serüvenlerine bir davet olduğunu vurguluyor