"Gisele Bündchen Brezilya'nın imajını bozuyor"
ÜNLÜ STİLİ

"Gisele Bündchen Brezilya'nın imajını bozuyor"

Gisele Bündchen’in hükümetin ormanları yok ettiği yönündeki yorumunu eleştiren Brezilya'nın yeni tarım bakanı ünlü modele "Kötü Brezilyalı" dedi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Ocak 2019

Brezilya'nın yeni tarım bakanı, ünlü model Gisele Bündchen için "Kötü Brezilyalı" tabirini kullandı ve ülkenin imajını bozduğunu öne sürdü. Gisele Bündchen'in hükümetin ormanları yok ettiği yönündeki yorumunu eleştiren Brezilya Tarım Bakanı Tereza Cristina Dias, ünlü modele Brezilya'nın çevre elçiliği görevini üstlenmeye davet etti.

Çevre alanında Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi olan 38 yaşındaki Bündchen'in ülkenin imajını bozduğunu belirten yeni bakan, şunları söyledi: "Kusura bakma Gisele, gerçeklerden bir haber olup da Brezilya hakkında kötü şeyler söylemelisiniz, ülkenizin ağaçların korunmasına küresel çapta öncülük ettiğini söylemek için bizim elçimiz olmalısınız" dedi.

Dias ayrıca Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, programdan çıktıktan kısa bir süre sonra Bündchen'e elçilik içi davetiye göndereceğini duyurdu.

ABD'li Amerikan futbolu yıldızı Tom Brady ile evli olan Bündchen, daha önce eski Brezilya Başkanı Michel Temer ile hükümetinin Amazon ormanlarına yönelik imar ve tarım arazisi için ormanlık alanın tahribatını öngören politikaları yüzünden karşı karşıya gelmişti.