2019 Oscar'ı hakkında bilmeniz gereken her şey
ÜNLÜ STİLİ

2019 Oscar'ı hakkında bilmeniz gereken her şey

91. Akademi Ödülleri (Oscar) 24 Şubat pazar günü Los Angeles'ta gerçekleştirilecek; İşte bu yılki törenle ilgili bilmeniz gereken her şey...

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Ocak 2019

Zeynep Gürer

Her yıl Oscar, ünlü Hollywood Bulvarı'ndaki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenir. 2012 yılında Kodak Tiyatrosu olarak yeniden adlandırılan oditoryum, 2002'den bu yana düzenlenen yıllık Akademi Ödülleri'ne ev sahipliği yaptı.

Yıldızlar kırmızı halıya ABD saatiyle 18.30'da Türkiye saati ile 02.30'da gelmeye başlıyor.

KONUKLAR

Roma and The Favourite filmleri 10 adaylık elde ettiği için Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz ver Yalitza Aparicio gibi isimlerin yer alacağı yüksekle muhtemel. Bir kaç adaylığı bulunan A Star is Born filminin yıldızları Bradley Cooper ve Lady Gaga'yı da (muhtemelen herkesten rol çalan elbisesiyle) Oscar gecesi görme ihtimali oldukça yüksek. Glenn Close, Amy Adams, Melissa McCarthy ve Regina King gibi isimler de gecedeki yerlerini alacaklardır.

Mary Poppins Returns, Mary Queen of Scots ve Black Panther filmlerinin oyuncularından elbette yüksek bir moda beklentisi de mevcut. Bazaar'ın şıkları Emily Blunt, Saoirse Ronan, Margot Robbie ve Lupita Nyong'o'yu seçtikleri kıyafet içerisinde görmek için sabırsızlanıyoruz...

En iyi oyuncu kadın-erkek oyuncu ödülleri bir öncesi senenin kazananları tarafından veirldiği için Gary Oldman ve Frances McDormand'da davetli listesinde!

MUHTEMELEN KAZANANLAR

Eğer Altın Küre, Eleştirmenlerin Seçimi ve Producers' Guild Ödülleri bir ölçüt ise Glenn Close (The Wife) ve Olivia Colman (The Favourite) En İyi Kadın Oyuncu ödülü için en muhtemel adaylar. Rami Malek'in Freddie Mercury ( Bohemian Rhapsody ) performansı ile Christian Bale'in (Vice) performansının da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü için rekabet halinde olduğunu söyleyebiliriz.

Green Book'un En İyi Film'i kazanması beklenirken, yönetmen ödülünün Roma ile Alfonso Cuaron'a gitmesi öngörülüyor. Lady Gaga ise 'Shallows' (A Star Is Born) ile En İyi Orijinal Şarkı için ilk Oscar'ını eve götürmek üzere.

SUNUCU

Bu yılki Oscar'ın ev sahibi Kevin Hart, 2010'dan bu yana çıkan bir dizi homofobik tweetin sosyal medyada yeniden ortaya çıkmasından sonra istifa etti. Komedyen ve oyuncu hemen özür diledi ancak Oscar sunucusuz kaldı. Bakalım Oscar 2019'da neler yaşanacak.