Prenses Diana'dan evlilik teklifine karşılık gülme krizi
ÜNLÜ STİLİ

Prenses Diana'dan evlilik teklifine karşılık gülme krizi

Prens Charles ile evliliklerinin bitmesinin üzerinden 23, genç yaşta hayata veda etmesinin üzerinden 22 yıl geçti ama Prenses Diana hala gündemin ilk sıralarındaki yerini koruyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Ağustos 2019

1981 yılında tüm dünyada milyonlarca kişinin meraklı bakışları önünde evlenen Prenses Diana ile Prens Charles hakkında şaşırtan bir gerçek daha gün yüzüne çıktı.

Kraliyet uzmanı Ingred Seward, Channel 5 adlı TV kanalında yayınlanan 'Charles and Di: The Truth Behind Their Wedding' adlı programda Prens'in Diana Spencer'a nasıl evlenme teklif ettiğini anlattı.

Seward'ın anlattığına göre, o dönemde dünyanın en gözde bekarı olan Prens Charles'ın Lady Diana Spencer'a yaptığı evlenme teklifi hiç de sanıldığı kadar romantik değildi. Prens Charles, Diana Spencer'a evlenmek teklif ettiğinde sadece 12 kez görüşmüşlerdi.

Bir gün Diana Spencer, Prens'in daveti üzerine Windsor Şatosu'na gitti. O gün Prens Charles, Diana Spencer'ı şatonun fidanlığına götürdü ve orada evlenme teklif etti.

Seward'a göre, Prens Charles, kendisi gibi birinden beklenen romantik evlenme teklifinin yanından bile geçemedi bu tavrıyla. Onun iddiasına göre Diana Spencer da bu teklif karşısında şaşkına döndü, sinirleri bozuldu ve gülme krizine girdi.

Kraliyet biyografi yazarı Christopher Wilson da bu evlilik teklifi hakkında "Sevdiğine evlenme teklif eden birçok kişinin yaptığı gibi Diana'yı kollarına almadı, ona sarılmadı" diye görüşünü bildirdi.

Lady Diana Spencer ile Prens Charles, 1981 yılında evlendi. Önce Prens William ardından da Prens Harry dünyaya geldi. Fakat, evlilikleri hiç de öyle peri masallarındaki gibi gelişmedi.

Prens Charles, evli sevgilisi Camilla Parker Bowles'tan bir türlü kopamadı. Evlilikten sonra "Galler Prensesi" unvanı alan Diana'nın da onu aldattığına dair iddialar yayıldı. Evlilik, 1996 yılında Prens Charles'ın isteği üzerine bitti. Prenses Diana, iş adamı Dodi El Fayed ile birlikte olmaya başladı.

Ancak 1997 yılında henüz 36 yaşındayken bugün gizemi hala çözülemeyen bir trafik kazası sonucu Paris'te son nefesini verdi.