Prens Harry ve Meghan Markle'a pandemi darbesi
ÜNLÜ STİLİ

Prens Harry ve Meghan Markle'a pandemi darbesi

Prens Charles’ın yıllık geliri salgın nedeniyle büyük darbe alınca, Meghan Markle ve Prens Harry çifti zor durumda kaldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Haziran 2020

Independent'in haberine göre, Prens Charles'ın kişisel parasını kullanarak, Meghan Markle ve Prens Harry'nin yeni yaşamını finanse edeceği bildirilmişti. Ancak Prens Charles'ın yıllık geliri pandemi nedeniyle büyük darbe aldı.

Galler Prensi'nin Cornwall Dükalığı'ndan elde ettiği yıllık gelir, yaklaşık yüzde üç oranında artarak 22,2 milyon euro'ya ulaşmıştı. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle gelecek yıl "önemli miktarda" düşmesi bekleniyor. Prensin arazilerinin çoğu, Cornwall ve Scilly Adaları da dahil olmak üzere, koronavirüsten çok kötü etkilenen turizm sektöründen gelir getiriyor.

Dükalık sekreteri Alastair Martin, "Ticari faaliyetlerimizin durması nedeniyle kârın önemli ölçüde azalmasını bekliyoruz" dedi.

Prens Charles; Harry ve Meghan Markle'a ABD'deki yeni yaşamlarında yardımcı olmak için dükalıktan gelen bu geliri değil, kendi özel parasını kullanacak. Ancak prense yakın bir kaynak, bunun "tükenmez" bir miktar olmadığı konusunda uyarmıştı. Prens, çiftin bir yıllık mali düzenlemelerini gözden geçirecek.