LVMH, Tiffany & Co. ile 16,2 Milyar Dolarlık Anlaşmayı Geri Çekti
ÜNLÜ STİLİ

LVMH, Tiffany & Co. ile 16,2 Milyar Dolarlık Anlaşmayı Geri Çekti

Başlangıçta Kasım ayında yapılması beklenen satın alma süreci, lüks sektörünün gördüğü en büyük satın alma olacaktı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Eylül 2020

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, geçtiğimiz Kasım ayında ABD'li mücevher markası Tiffany & Co.'yu 16,2 milyar dolara satın almak üzere rekor kıran anlaşmayı açıkladıktan sonra, satın almalarını durdurduğunu söyledi.

Louis Vuitton sahibi, CNN'ye göre "satın almayı durdurmalarına sebep olan bir dizi olay" nedeniyle satın alma işlemini "tamamlayamayacağını" söyledi. Fransız hükümetinin, Fransız malları üzerindeki olası ABD tarifeleri tehdi gerekçe gösterilerek holdinginden satın almayı ertelemesini talep ettiği bildirildi.

Şimdi, Tiffany & Co. da duruma karşılık veriyor. Buna cevaben, Amerikan lüksü isim, Fransız hükümetinden gelen bir talebin yasal dayanağı olmadığı için LVMH'nin satın almayı tamamlaması gerektiğini savunarak Delaware'de bir dava açtı.

Tiffany'nin başkanı Roger Farah yaptığı açıklamada, "Bunu yapmak zorunda olduğumuz için üzgünüz, ancak LVMH bize şirketimizi ve hissedarlarımızı korumak için dava açmaktan başka seçenek bırakmadı." Dedi.

Outlets, Tiffany'deki hisselerin bugün yüzde 10 düştüğünü ve genel hisselerin bu yıl yüzde 9 düştüğünü bildirdi. Özellikle lüks mücevher sektörü, koronavirüs pandemisinden çok etkilendi. LVMH'nin Tiffany'yi satın alma niyeti, halihazırda Dior, Fendi ve Givenchy gibi ikonik moda evlerinin mülkiyetine sahip olan şirketi mücevher endüstrisine büyütecek beklenen bir olaydı.