The Great Gatsby'nin Dizisi Geliyor
ÜNLÜ STİLİ

The Great Gatsby'nin Dizisi Geliyor

The Great Gatsby’nin dizi uyarlaması için çalışmalara başlandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Şubat 2021

F Scott Fitzgerald'ın 1925 tarihli ikonikleşmiş klasik romanı The Great Gatsby yakında bir TV dizisine uyarlanacak. Televizyon dizisi için A + E Studios ve ITV Studios America, bunu gerçekleştirmek için yazar Michael Hirst ile iş birliği yapıyor.

Roman, gizemli bir milyoner Jay Gatsby ve onun uzun zamandır kayıp olan sevgilisi Daisy Buchanan'ı bulma takıntısı etrafında dönüyor.

"GATSBY İLE YAŞADIM"
Hirst, "Hayatımın çoğunda Gatsby ile yaşadım, onu önce bir okul çocuğu olarak okudum, daha sonra 1970'lerde Oxford'da öğrettim ve o zamandan beri periyodik olarak yeniden okudum. Eleştirmen Lionel Trilling'in bir zamanlar yazdığı gibi: 'The Great Gatsby, ilk çıktığı zamanki kadar taze, hatta daha önemli ve daha geçerli.' Fitzgerald'ın derin romantik vizyonu Amerikan deneyiminin karanlığını incelemesini ve açığa çıkarmasını sağlayacak. Bu yüzden, hikaye hem trajediye hem de umuda hitap ediyor ve bu yüzden bugün yankı bulmaya devam ediyor." dedi.

Hirst'ün yazacağı Gatsby, 1920'lerde New York'un siyahi topluluğunu ve müzikal alt kültürünü keşfedecek. Yeniden tasavvur olarak tanımlanan dizi, parçalanmış bir Amerikan rüyasının modern merceğinden karakterlerinin gizli yaşamlarına daha derine inerken, Fitzgerald'ın zamansız vizyonunun tüm ihtişamını da yakalayacak.

Gelmiş geçmiş en iyi romanlar listelerinde çoğu zaman üstlerde, hatta bir numarada bulunan The Great Gatsby, 1926 (Warner Baxter'ın başrolünü üstlendiği), 1949 (Alan Ladd), 1974 (Robert Redford ve Mia Farrow) ve 2013'te (Leonardo DiCaprio) sinemaya uyarlandı. Şimdi ise TV dünyasında ilk macerasını gerçekleştirecek.