Sussex Düşesi Meghan Markle, Archie'nin Doğum Belgesinde İsmini Değiştirmedi
ÜNLÜ STİLİ

Sussex Düşesi Meghan Markle, Archie'nin Doğum Belgesinde İsmini Değiştirmedi

Doğum belgesinden Meghan'ın adını Saray kaldırdı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Şubat 2021

Bu hafta sonu, Archie Mountbatten-Windsor'un doğum sertifikasıyla ilgili haberler internette dolaşmaya başlamıştı. Spesifik olarak, Sussex Düşesi'nin adı, resmi belgede değiştirildi, ön adları Rachel ve Meghan tamamen kaldırıldı. Şimdi, sertifikada "Majesteleri Sussex Düşesi" olarak anılıyor. Bazı raporlar Meghan'ın Archie'nin doğum belgesindeki ismini değiştirmekten sorumlu olduğunu öne sürerken, düşesin sözcüsü konuyu açıkladı. Sussex Düşesi BAZAAR.com'a yaptığı açıklamada, "2019'da resmi belgelerde isim değişikliği, üst düzey Saray yetkililerinden gelen belgelerle teyit edildiği üzere Saray tarafından dikte edildi" dedi. "Bu durum Sussex Düşesi Meghan veya Sussex Dükü tarafından talep edilmedi.''

Sözcü devam etti, "İngiliz tabloidleri ve sözde 'uzmanlar' bunu aldatıcı bir şekilde 'küçümseme' haline getirmeyi seçti. Dünyada bu kadar şey oluyorken; hadi haber yaratalım tuzaklarına düşmeyin. "

Güncellenmeden önce, Archie'nin doğum belgesi halka açıklandı. Kraliyet yorumcuları, Meghan'ın mesleğinin belgede "Birleşik Krallık Prensesi" olarak listelendiğini kaydetti. O zamanlar Royal Musings'in kurucusu Marlene Koenig, BAZAAR.com'a şunları söylemişti: "Bir prensin eşi, tarzı ne olursa olsun bir prensesdir."