Meghan Markle 'Mektup' Savaşını Kazandı
ÜNLÜ STİLİ

Meghan Markle 'Mektup' Savaşını Kazandı

Sussex Düşesi Meghan Markle'ın babasına yazdığı özel mektubu yayımlayan İngiliz basınına açtığı dava sonuçlandı. Markle 'mektup' savaşının kazananı oldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Şubat 2021

Sussex Düşesi Meghan Markle, artık görüşmediği babası Thomas Markle'a Ağustos 2018'de özel bir mektup yazmış, The Mail on Sunday ve Mail Online yayıncısı Associated Newspapers mektubun bazı bölümlerini bir dizi haber yapmıştı. Markle o dönemde, mektubu yayımlayan gazetelere dava açtı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin pazar edisyonu Mail on Sunday gazetesi, 10 Şubat tarihli nüshasında, düşes Meghan Markle'ın, babası Thomas Markle'a el yazısıyla kaleme aldığı mektubu yayımlamıştı. Haberde Thomas Markle'a cümle cümle yorumlatılan ve cevaplatılan mektupta, Meghan Markle, babasından magazin dergilerine ve gazetelerine malzeme vermemesini istiyordu. Sussex Düşesi, babasının gazete ve dergilere verdiği beyanatlarında kendisine verdiği acıdan şikayet ediyordu.

İki yıl süren hukuk savaşının ardından, Thomas Markle'a kişisel ve özel el yazısıyla yazılman mektuptan alıntılar yayınlanması davasında Meghan lehine karar çıktı. Lord Justice Warby, kararında Meghan için, Associated Newspapers, Mail on Sunday (MoS) ve Mail Online yayıncılarına karşı özel bilgilerin kötüye kullanılması iddiasında, Şubat 2019'da mektuptan alıntılar içeren beş yazıya göre karar verdi.

Markle ise kararın ardından, "Dava açtıktan sonra 2 yıl boyunca bu gazetelerin yasa dışı ve insanlık dışı davranışlarının hesabını vermelerini sağladıkları için yargıya teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

Karısı Meghan Markle'ın basın nedeniyle yaşadığı durumu annesi Lady Diana'nın yaşadıklarına benzeten Prens Harry, "Annemi kaybettim ve şimdi karımın da aynı muktedir güçlerin kurbanı oluşunu izliyorum" ifadesini kullanmış, ardından Kraliyet'teki haklarından feragat ederek Birleşik Krallık'tan ayrılmışlardı.

Prens Harry'nin annesi Diana, İngiliz bulvar basınının sürekli takibi altında geçirdiği hayatını, 31 Ağustos 1997'de Paris'te 36 yaşındayken yine paparazilerin takibi sırasında tünelde geçirdiği trafik kazasında kaybetmişti.