Sussex Dükü Harry ve Düşesi Meghan Kraliyet Ünvanlarını Kaybedebilir
ÜNLÜ STİLİ

Sussex Dükü Harry ve Düşesi Meghan Kraliyet Ünvanlarını Kaybedebilir

Sussex Dükü ve Düşesi'nin, çiftin geçen kraliyet ailesinden ayrılmasının 12 ay ardından gerçekleşecek olan sürecin bir parçası olarak, kraliyet ünvanlarını kaybedecekler gibi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Şubat 2021

Kraliçe'nin, Harry'nin Kraliyet Deniz Piyadesi'nden Generali ünvanı da dahil olmak üzere çeşitli resmi pozisyonlardan çıkarılması gerektiğine karar verdiği bildirildi. The Times'a göre Sussex'ler, Meghan'ın National Theatre'daki pozisyonu ve Harry'e Kraliçe'den bir hediye olarak verilen tüm rolleri de geride bırakmak zorunda kalacaklar. Buckingham Sarayı, çiftin kraliyet ailesinin kıdemli imtiyazlarından yararlanamayacağını söyledi. Başka seçenek de yok gibi. Eminiz ki Harry için gerçekten büyük bir değişim ancak kararlar verildi.

Times, "Üzerinde çalışacak çok heyecan verici şeyler var ve bu herkesin iyi dilekleriyle de mümkün. Ancak kraliyeti ve devleti temsil etmekle yükümlü görevler buna dahil olamaz."

Önümüzdeki ayın sonunda bu konu hakkında bir duyuru yapılması bekleniyor. Harry ve Meghan, kraliyet hayatlarından uzaklaşmaya karar verdikten sonra oğulları Archie ile Kaliforniya'ya taşındılar ve kısa süre önce ikinci çocuklarını da beklediklerini açıklamışlardı.