Prens Philip Hayatını Kaybetti
ÜNLÜ STİLİ

Prens Philip Hayatını Kaybetti

Buckingham Sarayı, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Nisan 2021

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip 99 yaşında hayatını kaybetti.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada;

"Majesteleri Kraliçe, sevgili kocası Edinburgh Dükü Majesteleri Prens Philip'in öldüğünü açıkladı. Majesteleri bu sabah Windsor Kalesi'nde huzur içinde vefat etti. Kraliyet Ailesi, kaybının yasını tutmak için dünyanın her yerinden insanlarla kucaklaşıyor." denildi.

Konu ile ilgili geniş bir bilgilendirmenin ilerleyen saatlerde yapılacağı açıklandı. Prens Philip'in 99 yaşındaydı. Edinburgh Dükü, haziran ayında 100. doğum günün kutlayacaktı.

28 GÜN BOYUNCA TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ

Prens Philip, eşi Kraliçe Elizabeth ile birlikte yakın zamanda koronavirüs aşısı yaptırmıştı. Prens Philip geçtiğimiz aylarda kendini iyi hissetmediği için "tedbiren" hastaneye kaldırılmıştı.

Prens 28 gün boyunca burada tedavi görmüş ve yaklaşık 3 hafta önce taburcu edilmişti.

PRENS PHILIP'İN HAYATI

Edinburgh Dükü Prens Philip Mountbatten, 1921'de Yunanistan'da doğdu. Philip Mountbatten, doğumunda Yunanistan ve Danimarka Prensi ünvanına sahip oldu. Doğduğu dönem amcası olan Yunanistan Kralı I. Konstatin, Birinci Dünya Savaşı sırasında Almanya tarafında tutum izlediği için tahttan indirilirken dönemin Birleşik Krallık Kralı V. George, Philip ve ailesinin kaçmasına yardım etti.

Philip, Birleşik Krallık'ta teknik olarak Kraliyet Ailesi'ne katılırken, Yunanistan ve Danimarka Prensi ünvanını bıraktı. Mountbatten soyadını aldı.

17 yaşında Kraliyet Donanması'na katılan Philip, İkinci Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık'ın Akdeniz, Hint ve Pasifik Okyanusu'nda bulunan savaş gemilerinde askerlik görevini yerine getirdi. Temmuz 1951'e kadar askerlik görevini aktif olarak sürdüren Philip 1952 yılında komutanlık mertebesine yükseldi.

EVLENİNCE EDINBURG DÜKÜ OLDU

Philip Mountbatten, Kral George'un en büyük kızı Elizabeth ile 1947'de evlendi. Çiftin evliliklerinden dört çocukları oldu. Kral George'un hayatını kaybetmesi üzerine en büyük kızı Elizabeth, 1953'te Kraliçe olarak tahta geçti.

Evlendikleri gün, kendisine His Royal Highness stili verildi. Kraliçe II. Elizabeth'in babası olan dönemin Birleşik Krallık Kralı VI. George tarafından Duke of Edinburgh yani Edinburgh Dükü olarak atandı.

1952 yılında babasının ölümü üzere II. Elizabeth'in tahta çıkması ile Philip deniz kariyerini sonlandırdı.

EŞİ TARAFINDAN PRENS OLARAK ATANDI

Prens unvanlarından feragat eden Philip, 1957 yılında eşi Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya Prensi olarak atandı.

Philip Birleşik Krallık'ın en uzun hizmet eden Monark Eşi oldu. Uzun süre Cambridge ve Edinburgh Üniversitelerinin şansölyeliği görevini yürüttü.

Hiçbir zaman Kral ünvanı almayan Prens Philip, 2017'de kamu görevlerinden emekliliğini duyurdu.