Meghan Markle Prens Philip'in Cenaze Töreni'ne Katılacak mı?
ÜNLÜ STİLİ

Meghan Markle Prens Philip'in Cenaze Töreni'ne Katılacak mı?

Meghan Markle'a doktoru tarafından seyahat etmemesi tavsiye edildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Nisan 2021

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in cenaze töreni, ülkede devam eden yeni tip corona virüskısıtlamaları nedeniyle 17 Nisan'da halka kapalı gerçekleştirilecek.

Kraliyet ailesi, 99 yaşında hayatını kaybeden Prens Philip'in cenaze törenine ilişkin detayları açıkladı. Buna göre, cenaze töreni 17 Nisan Cumartesi günü yerel saatle 15.00'te Prens Philip'in hayatını kaybettiği Windsor kalesindeki St. George's Şapeli'nde yapılacak.

Törenin düzenleneceği güne kadar tüm ülkede ulusal yas ilan edilecek, 18 Nisan saat 08.00'e kadar tüm resmi binalardaki bayraklar yarıya indirilecek. Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle halka kapalı gerçekleştirilecek tören 30 kişiyle sınırlı tutulacak, törene davet edileceklerin listesi 15 Nisan'da duyurulacak.

Kraliyet ailesindeki unvanlarından vazgeçen ve ABD'de yaşamaya başlayan, ABD televizyonlarına yaptığı açıklamalar nedeniyle ülkede tartışmalara yol açan Sussex Dükü Prens Harry'nin de cenazeye katılacağı, eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın ise riskli hamilelik geçirdiği için törende bulunamayacağı kaydedildi.

Prens Harry Pazar akşamı büyükbabası Prens Philip'in ölümünün ardından mümkün olan en kısa sürede seyahat ayarladıktan sonra Londra'ya döndü. Harry'ye eşi Meghan Markle ve oğlu Archie katılmadı. Bir kraliyet sözcüsü, şu anda çiftin ikinci çocuğuyla hamileliğinin çok ilerisinde olan Meghan, "doktoru tarafından seyahat etmemesi tavsiye edildi" dedi.

PRENS HARRY VE MEGHAN MARKLE TAZİYE MESAJI YAYINLAD
ABD'nin Los Angeles kentine yerleşen Prens Harry ve eşi Meghan Markle, Prens Philip için taziye mesajı yayımladı. Prens Harry ve Markle taziye mesajını kurdukları hayır kurumu Archewell'in internet sitesinden yayınladı. Çift yayınladığı mesajında, "Majesteleri Edinburgh Dükü'nün sevgi dolu anısına, 1921-2021. Hizmetiniz için teşekkürler, çok özleneceksiniz" denildi.