İngiltere Kraliyet Ailesi Prens Philip'i Uğurladı
ÜNLÜ STİLİ

İngiltere Kraliyet Ailesi Prens Philip'i Uğurladı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi Edinburg Dükü Prens Philip, corona virüs tedbirleri kapsamında düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Nisan 2021

Prens Philip'in cenaze töreni aile arasında yapıldı ancak televizyondan milyonlar izledi. İngiltere, Edinburgh Dükü Prens Philip'e böyle veda etti.

Kraliçe Elizabeth 73. yıllık eşini son yolculuğuna uğurlarken yalnızdı. Kilisede kraliyetin diğer üyelerinden uzakta tek başına oturdu, tören boyunca başını kaldırmadı.

KRALİÇE'NİN YALNIZ VEDASI
İngiliz basını töreni manşetlere taşıdı, bütün gazetelerin ilk sayfalarında tören yer aldı. Çoğu kraliçenin yalnızlığına vurgu yaptı. Prens Philip için Kraliyet ailesinin resmi konutlarından olan Windsor Kalesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Philip'in cenazesi St. George Şapeli'ne götürülürken Kraliyet ailesi cenaze arabasına eşlik etti.

Elizabeth ve Philip'in 4 çocuğu ve 5 torunundan oluşan kortejde Prens William ve Prens Harry de vardı. İki kardeş, Prens Harry ve Meghan Markle'ın Oprah Winfrey'e verdikleri tartışma yaratan röportajının ardından ilk kez halk önünde bir araya geldi. Bu görüntüler anneleri Prenses Diana'nın 1997'de cenazesini akıllara getirdi.

KÜS PRENSLERİN SOHBETİ MANŞETLERDE
Kraliçe Elizabeth dışındaki kraliyet ailesi üyeleri törenin ardından kaleye yine yürüyerek döndü. Bu sırada Prens William, Kate Middleton ve Prens Harry arasında sohbet başladı. Kate çok geçmeden yanlarından ayrılarak iki kardeşi başbaşa bıraktı. Basının küs kardeşler dediği Prens Harry ve Prens William sohbet ederek yürüdü.

Prens Philip'in 9 Nisan'daki ölümünün ardından ilan edilen ulusal yas sona erdi, kraliyet ailesinin yası ise 2 hafta sürecek.

Prens Philip, 9 Nisan Cuma günü 99 yaşında Windsor Kalesi'nde hayatını kaybetmişti.